Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi esittelee turvallisuustilannetta ja varautumista häiriötilanteisiin

Lappi

Lapin aluehallintovirasto ja Jääkäriprikaati järjestävät Lapin alueellisen maanpuolustuskurssin nro 53 viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen avainhenkilöille Pyhätunturilla 28.1. - 1.2.

Maanantaina 28.1.2019 alkavalla kurssilla on 58 osallistujaa. Kurssin johtajina toimivat Lapin aluehallintoviraston ylijohtaja Kaisa Ainasoja ja Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja, eversti Jari Osmonen.

Maanpuolustuskurssi kestää viisi päivää. Päivien aikana käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Kurssiesitelmän pitää Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen aiheenaan eurooppalainen turvallisuuspolitiikka muutoksessa. Luentojen ja kurssitöiden lisäksi kurssilaisten ohjelmaan kuuluu mm. tutustumiskäynti Jääkäriprikaatiin.

Mikä on alueellinen maanpuolustuskurssi?

Alueellisia maanpuolustuskursseja on järjestetty 1960-luvun alusta lähtien. Kursseilla annetaan yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiudesta. Kursseilla käsitellään alue- ja paikallistason varautumista yhteiskunnan häiriötilanteisiin, suuronnettomuuksiin sekä sotilaallisiin uhkatilanteisiin. Erityisesti esillä ovat sisäinen turvallisuus, väestön toimintakyky ja palvelut, henkinen kriisinkestävyys, puolustuskyky sekä talouden, infrastruktuurin ja huoltovarmuuden toimivuus.

Alueelliset maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten sekä häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa keskeisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden ja yhteisöjen yhteistoimintaa. Maanpuolustuskursseille kutsutaan johtavissa asemissa olevia sekä varautumisen ja yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeissä tehtävissä työskenteleviä henkilöitä. Kutsu perustuu yleensä työnantajan tai yhteisön esitykseen. 

Lisätietoja:
pelastusylitarkastaja Seppo Lehto, p. 0295 017 357
etunimi.sukunimi@avi.fi
Lapin AVI   

 


Päivitetty