Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Kläppi 2019 kerää yhteen 170 lappilaista nuorisotyöntekijää

Lappi

Laaja joukko lappilaisia nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia kokoontuu 9.12. jo perinteeksi muodostuneille Lapin alueellisille Kläppi-nuorisotyöpäiville. Tällä kertaa verkostoidutaan ja keskustellaan nuorisotyön ajankohtaisista asioista Lapin yliopiston tiloissa Rovaniemellä. Jälleen lyödään edellisten tapahtumien osallistujaennätykset, sillä mukaan on ilmoittautunut noin 170 nuorten kanssa työskentelevää toimijaa.

Aamupäivällä kuunnellaan mielenkiintoisia puheenvuoroja.

  • Johtaja Henni Axelin, opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisotyön ja -politiikan vastuualue, esittää avauspuheenvuoron.
  • Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen tarkastelee nuorisotyötä yhteiskuntapolitiikan ristipaineissa.
  • Nuorisotutkimusverkoston erikoistutkija Tomi Kiilakosken alustuksen aiheena on "Nuorisotyön itsestäänselvyydet ja hukkapiilot: kaupungistumisen ja liikkumisen pakon äärellä".
  • Tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojan johdolla syvennytään aiheeseen "Vastuu paremmasta maailmasta".


Iltapäivällä osallistujat jakaantuvat työkokouksiin toimialojensa mukaisesti. Kukin ryhmä käsittelee alansa ajankohtaisia teemoja asiaan perehtyneen vetäjän johdolla. Nuoriso-ohjaajien työkokouksessa keskitytään reflektiiviseen työotteeseen nuorisotyössä. Nuorisotyön vastuuhenkilöiden aiheena on hyvinvointityö nyt ja tulevaisuudessa. Nuorten työpajoilla työskentelevät keskustelevat siitä, mitä tarkoittaa nuorisotyöllinen ote nuorten työpajatoiminnassa. Etsivät nuorisotyöntekijät puolestaan keskittyvät etsivän nuorisotyön vaikuttavuuden esiin tuomiseen ja hyvien työmenetelmien jakamiseen.

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.


Lisätietoja:
suunnittelija Susanna Lammassaari, p. 0295 017 383
nuorisotoimen ylitarkastaja Marja Hanni, p. 0295 017 393
etunimi.sukunimi@avi.fi
Lapin AVI


Päivitetty