Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Hengenpelastusmitali luovutettiin Raimo Korhoselle Mikkelissä

Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Sirkka Jakonen luovutti tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin Raimo Korhoselle perjantaina 24.5.2019 Itä-Suomen aluehallintoviraston edustustiloissa Mikkelissä.

Sirkka Jakonen luovuttaa hengenpelastusmitalin Raimo Korhoselle.
Hengenpelastusmitalin saaja Raimo Korhonen Savonlinnasta ja ylijohtaja Sirkka Jakonen.

Mitalin perusteena on avannosta pelastaminen. Raimo Korhonen oli, huomattuaan onnettomuuden tapahtuneen, toiminut erittäin rohkeasti ja neuvokkaasti lähdettyään pelastamaan jäihin pudonnutta henkilöä. Korhosen henki oli vaarantua hänen tavoitellessaan jäihin pudonnutta ohuilla suksisauvoillaan. Sauvojen katkettua pelastettavan painosta, Korhonen oli kaatunut taaksepäin ja toinen jalka oli mennyt jään läpi. Jäät alueella olivat niin heikot, että Korhonen oli jatkuvassa vaarassa joutua itsekin vedenvaraan.

Raimo Korhonen

Hengenpelastusmitali on tunnustus erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta. Hengenpelastusmitalin myöntää tasavallan presidentti. Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja luovuttaa mitalit Itä-Suomen alueella.

Lisätietoja
suunnittelija Sirpa Kesonen, p. 0295 016 909, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty