Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Etelä-Suomen AVI Manskilla - tule tapaamaan asiantuntijoitamme

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on mukana Kouvolassa Viranomaiset Manskilla -tapahtumassa keskiviikkona 14.8. Telttapaikallamme #36 tapaat eri alojen asiantuntijoitamme erityisesti lapset ja nuoret teemalla.

Päivän aikana paikalla ovat muun muassa ylitarkastajat Ilpo Piri ja Marjo Forsman-Mäkelä. Tule juttelemaan lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja valtionavustuksista. Rakennusten sisäilmaongelmiin ja tilojen esteettömyyteen ja terveellisyyteen liittyvää asiaa iltapäivällä. Sosiaalihuollon asioista voi myös kysyä iltapäivällä, jolloin johtava ylitarkastaja Ilpo Karonen ja ylitarkastaja Anne Hämäläinen ovat tavattavissa.

Etelä-Suomen AVIn ylijohtaja Merja Ekqvist on tavattavissa teltalla aamupäivän.

Lasten ja nuorten hyvinvointi esillä Manskilla

Aluehallintovirastoissa lasten ja nuorten hyvinvointia edistetään monella tavalla. Seuraamme ja arvioimme opetuksen, varhaiskasvatuksen sekä kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimen peruspalvelujen saatavuuden alueellista ja yhdenvertaista toteutumista. Lisäksi edistämme opetus- ja kulttuuritoimen oikeusturvaa, järjestämme toimialojen täydennyskoulutusta sekä myönnämme valtionavustuksia. Osallistumme asiantuntijoina monenlaisiin alueemme toimijakentän ohjaukseen ja kehittämiseen.

Avit myöntävät valtionavustuksia mm. liikuntaan ja harrastuksiin, nuorten työpajoihin ja etsivään nuorisotyöhön.

Avit järjestävät täydennyskoulutusta opettajille esimerkiksi siitä, kuinka tärkeää on ehkäistä kiusaamista ja kuunnella lapsia.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston teltalla on teemana lasten ja nuorten hyvinvointi. Olemme mukana teltalla #36. Tervetuloa jutulle!

Lisätietoja: Terveydenhuollon yksikön päällikkö Anne Hiiri, puh. 0295 016 067, etunimi.sukunimi@avi.fi, Etelä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty