Alkoholijuomien mainonta ravintolassa

Anniskelupaikan ulkopuolella väkevien alkoholijuomien mainonta on kiellettyä. Väkevien alkoholijuomien mainonta on sallittua anniskelupaikassa, johon on myönnetty anniskelulupa. Mietojen alkoholijuomien mainonta on lähtökohtaisesti sallittua. Mainonta ei ole kuitenkaan sallittua, jos se kohdistuu alaikäisiin tai se on hyvän tavan vastaista.

Alkoholilaissa alkoholijuomien hinnoittelulle ei ole asetettu ylä- eikä alarajaa. Anniskelussa pääsääntö on, että alkoholijuomaa saadaan anniskella asiakkaalle kerrallaan vain yksi annos. Perusannoksista kerrotaan lisää Valviran ohjeessa Alkoholiasiat ravintolassa.

Alkoholijuoma-annoksia mainostettaessa on kerrottava annoksen koko ja hinta. Hintailmoittelussa ei saa johtaa kuluttajaa harhaan. Annoskoot tulee ilmoittaa senttilitroina. Anniskelupaikassa tulee olla asiakkaiden helposti nähtävissä tavallisimpien tai ko. paikassa eniten myytävien alkoholijuomien hintatiedot. Lisäksi asiakkaiden saatavilla on aina oltava täydellinen alkoholihinnasto. Kahden tai useamman alkoholijuoma-annoksen tarjoaminen alennettuun yhteishintaan anniskelussa on kielletty.

Alle kahden kuukauden ajaksi rajatun tarjoushinnan ilmoittaminen alkoholijuoma-annokselle anniskelupaikan ulkopuolella on kielletty. Myös mainokset, joissa mainostetaan esimerkiksi tiettyyn kellon aikaan sijoittuvaa "Happy Houria", "onnen tunteja" tai muutoin annetaan ymmärtää tiettynä aikana olevan alennushintoja alkoholijuomissa, ovat kiellettyjä.

Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa