Palaa sivulle
« Takaisin

Kunta-alan työsuojelun valvontahanke tehnyt pari tuhatta tarkastusta

Kunta-alan työsuojelun valvontahanke tehnyt pari tuhatta tarkastusta:

Työn psykososiaalisten kuormitustekijöiden hallinnassa kehitettävää

Työsuojeluviranomaisten kunta-alaan kohdistaman valvontahankkeen tuloksista ilmenee, että mm. työn psykososiaalisten kuormitustekijöiden hallinnassa on kehitettävää. Järjestelmällinen ja kattava psykososiaalisten kuormitustekijöiden selvittäminen ja arviointi on puutteellista. – Ja vaikka vaaroja on tunnistettu, korjaavat toimenpiteet puuttuvat tai ovat puutteellisia, arvioi hankkeen valtakunnallinen koordinaattori, tarkastaja Sari Roivainen Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Vuonna 2012 alkanut "Turvallinen, terveellinen ja tuottava kuntatyö 2015" -hanke on tehnyt yhteensä reilut pari tuhatta tarkastusta yli kahteen sataan kuntaan tai kuntayhtymään. Tarkastuksista yli puolet on kohdistunut sosiaali- ja terveysalalle.

Valvontahavainnoissa korostuu kosteus- ja homeongelmien ja muiden sisäilmaongelmien hallinnan puutteet. Työturvallisuutta ja -terveyttä edistävänä asiana työterveyshuolto on kunnissa järjestetty ja sen toiminta on suunnitelmallista. - Työterveyshuollon työpaikkaselvitykset eivät kaikilla työpaikoilla ole ajan tasalla tai johtopäätökset terveydellisestä merkityksestä puuttuvat, kertoo Roivainen.
 
Hankkeen tavoitteena on turvallisuusjohtamisen ja työturvallisuuden hallinnan vahvistaminen kunta-alalla. Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueet tekevät yhteistyötä Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmän, KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen kanssa.
 

Lisätietoja:
tarkastaja Sari Roivainen, ESAVI työsuojelun vastuualue puh: 029 501 6346, sari.roivainen@avi.fi

www.tyosuojelu.fi/fi/valvontahankkeet2014