Anniskeluluvat

Anniskelutoiminnan aloittamiseksi ravintoloitsijan tulee hakea ja saada anniskelulupa. Anniskeluluvan myöntää kirjallisesta hakemuksesta anniskelupaikan sijaintikunnan aluehallintovirasto (AVI). Lupa myönnetään toistaiseksi, määräajaksi tai tilapäisesti. Luvan myöntämisperusteet todetaan alkoholilaissa ja ne koskevat myös luvanhaltijan vaihdoksia.

Lain mukaan anniskelulupa myönnetään täysi-ikäiselle hakijalle, joka ei ole konkurssissa ja jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu sekä jolla on alkoholijuomien anniskeluun vaadittava luotettavuus samoin kuin tarvittavat taloudelliset ja ammatilliset edellytykset.

Lupahakemuksen keskimääräinen käsittelyaika aluehallintovirastossa on 30 vuorokautta. Hakemuksen käsittelyyn kannattaa kuitenkin varata aikaa noin 1-2 kuukautta. Anniskelu ilman asianmukaista anniskelulupaa tai edelliselle yrittäjälle myönnetyllä anniskeluluvalla on lain vastaista. Elinkeinonharjoittaja, jolle on myönnetty anniskelulupa johonkin paikkaan, ei voi aloittaa alkoholijuomien anniskelutoimintaa toisessa liikepaikassa ennen kuin hän on saanut siihen anniskeluluvan.

Anniskeluluvan haltijalla on velvollisuus ilmoittaa AVIlle omistussuhteissa tai liikepaikassa tapahtuneista muutoksista.

Tietoa alueelta

Alkoholiluvat - Itä-Suomi


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa

Oikopolut tietoon