Alkoholijuomien hinnoittelu

Alkoholijuomien paljousalennukset ovat kiellettyjä. Paljousalennuksella tarkoitetaan esimerkiksi, että viisi siideriä saa neljän hinnalla tai samaa olutta myydään 12 pullon pakkauksessa halvemmalla kuin yksittäisinä olutpulloina.

Alkoholijuoman hinta yksittäin myytynä ei saa olla korkeampi kuin yksittäisen juoman hinta samaa tuotetta sisältävässä monipakkauksessa. Esimerkiksi, jos olutta myydään 12 pullon monipakkauksessa hintaan 12 euroa, niin olutpullon hinta ei silloin yksittäin myytynä saa ylittää yhtä euroa. Monipakkauksessa olevat alkoholijuomat voivat kuitenkin olla kalliimpia kuin yksittäin myydyt.

Myyntipaikka ei saa kieltäytyä myymästä monipakkauksessa myytävinä olevia tuotteita yksittäin. Tämän vuoksi monipakkausten läheisyydessä olisi hyvä olla saatavana myös yksittäisiä pulloja/tölkkejä. Myös yksittäisten tuotteiden hintojen tulisi olla asiakkaiden nähtävillä.

Alkoholijuomien tarjoushintojen ilmoittaminen

Alkoholijuomien tarjoushintojen ilmoittaminen myyntipaikan ulkopuolella on kiellettyä, jos tarjous on voimassa alle kaksi kuukautta. Alle kaksi kuukautta voimassa olevia alkoholijuomien hintoja ei saa asettaa näkymään myyntipaikasta ulospäin oveen, ikkunaan tai kadulle eikähinnoista saa ilmoittaa esimerkiksi televisiossa, radiossa, lehdissä, ulkomainoksissatai nettisivuilla. Alkoholia koskeva hintailmoittelu on sallittua vain silloin, kun tarjous on yhtäjaksoisesti voimassa vähintään kahden kuukauden ajan.

Päivitetty