Ihminen pesee käsiään vedellä ja saipualla

Aldo-chatbot - alkoholilupien asiakasneuvojan banneri

 

 

Ajankohtaista

Tyttö niistää nenäänsä

Lue vastauksia yleisiin kysymyksiin koronasta ja avista sivuiltamme: UKK - Koronavirus COVID-19


Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) verkkosivuilla on kuvaus eri viranomaisten vastuista tartuntatautien torjunnassa: lue lisää (stm.fi)

Aluehallintovirastot sovittavat yhteen ja valvovat tartuntatautien torjuntaa alueillaan. Avit keräävät tietoa varautumisesta, ohjaavat ja tarvittaessa ryhtyvät valvontatoimenpiteisiin. Ministeriöiden toimeksiannosta avit tuottavat myös tilannetietoa.


Jatkopäätökset yli 10 hengen yleisötilaisuuksien kieltämisestä ja oppilaitosten tilojen sulkemisesta on annettu 8.4.

Aluehallintovirastot ovat tehneet 8.4.2020 kaksi tartuntatautilain mukaista jatkopäätöstä. Toisen päätöksen perusteella kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kiellettyjä 13.5. asti.

Toisen päätöksen mukaan koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen tilat on yhä pidettävä suljettuina 13.5. asti.

Päätökset löytyvät Yleistiedoksiannot-sivulta

Tiedote 8.4.


Seuraa aktiivisesti viranomaisten tiedotteita koronaviruksesta 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antaa ohjeistukset koronavirusepidemian vaatimista toimenpiteistä. 

Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Ota yhteyttä puhelimitse, jotta tauti ei leviä muihin.

Työterveyslaitoksen ohjeita työpaikoille (ttl.fi)| Koronavirus ja siihen varautuminen opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla (okm.fi) | Opetushallituksen toiminta ja koronavirus (oph.fi)

Puhelinneuvonta

Koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta akuuteissa tilanteissa. Neuvonnan numero on 0295 535 535, ja se on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

Suomen punainen risti (SPR) on myös avannut palvelevan puhelimen, josta saa apua koronavirusepidemiaan aiheuttamiin huoliin. Koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset auttavat soittajia arkisin klo 9−21 numerossa 0800 100 200.