Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Ylijohtaja Terttu Savolainen vie valtiovallan tervehdyksen SRK:n Suviseuroille Muhokselle

Hallitus on sitoutunut lapsivaikutusten arviontiin ja lapsibudjetointiin

Pohjois-Suomi

Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen vie valtiovallan tervehdyksen SRK:n Suviseuroille Muhokselle 28.6.2019. Ylijohtaja pitää avajaispäivänä puheen lounaalla, jossa ovat paikalla kutsuvieraat mm. Oulun piispa Jukka Keskitalo ja Suomen rauhanyhdistyksen keskusyhdistyksen johto.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella suviseuroja on järjestetty aiemmin 49 kertaa, siis lähes puolet suviseurojen historiassa. Edellisen kerran seurakenttä oli Muhoksen Matokorvessa vuonna 2003.

Suviseurat ovat yksi harvoista kesätapahtumista, joihin tullaan koko perheen ja suvun voimin. Ylijohtaja katsoo, että yksi lestadiolaisen liikkeen keskeisistä vahvuuksista on yhteisöllisyys ja perhekeskeisyys. "Nämä arvot ovat vaalimisen arvoisia. Yhteiskunnan toimivuuden näkökulmasta nämä ovat tärkeitä arvoja, jotka monilta osin ovat hiipumassa," ylijohtaja Savolainen toteaa. 

Ylijohtaja Terttu Savolainen pohtii puheessaan kaupungistumisen ja väestön keskittämisen kehä kolmosen sisäpuolelle luomia haasteita nuorten perheiden asumiseen, päivähoitoon, harrastuksiin ja arjen pyörittämiseen. "Yhteiskuntapolitiikalla voidaan vaikuttaa suoraan perheiden olosuhteisiin. Hallitus on sitoutunut lapsivaikutusten arviointiin ja lapsibudjetointiin, hyvä näin. Näitä asioita olisi hyvä arvioida myös tasapanoisen aluekehityksen näkökulmasta. Mitkä ovat väestön keskittymisen vaikutukset perheisiin ja lapsiin," ylijohtaja kysyy.

Aluehallintovirastojen tehtävissä korostuvat lasten, nuorten ja perheiden asiat monella tavalla, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tehtäväkentässä aivan erityisesti. Pohjois-Pohjanmaa on väestörakenteeltaan Suomen nuorin maakunta, ja Oulu yksi Euroopan nuorimmista kaupunkiseuduista.

"Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa olemme päivittäin tekemisissä nuorten asioiden parissa. Teemme työtä opetus- ja kulttuuritoimen alueella, jossa edistämme opiskelua, lasten ja nuorten liikuntaa, lukemista, kuntien nuorisotyötä ja varhaiskasvatusta. Teemme työtä myös perheiden hyvinvoinnin ja lastensuojelun parissa."   

Uudessa hallitusohjelmassa tunnistetaan suurena haasteena Suomen tuleva väestönkehitys. "Pohjois-Pohjanmaallakin syntyvyys on laskenut 2,4 lapsesta 1,7 lapseen. Trendi pitää saada muuttumaan, sillä jos syntyvyys jatkuisi tällaisena, Suomessa ei enää 2030-luvun lopulla syntyisi ketään," ylijohtaja Terttu Savolainen muistutti.

Lisätietoja:

Terttu Savolainen +358 295 017 551 ylijohtaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 

Alpo Merilä +358 295 017 530 alueellinen viestintäpäällikkö


Päivitetty

lomakkeet