Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2020

Tee sinäkin lukuteko jo tänään!


Tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia mukana "Luetaan! Lukuiloa liikkeellä" -kampanjassa ja päätapahtumassa Oulussa 25.5.–26.5.2020.

"Luetaan! Lukuiloa liikkeellä"-kampanjassa kannustamme Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntia, kirjastoja, päiväkoteja, kouluja, nuorisotaloja, yhdistyksiä ja muita toimijoita järjestämään pitkin vuotta 2020 erilaisia lukemiseen liittyviä tapahtumia lapsille, nuorille ja aikuisille. Erityisesti pyrimme kampanjoimaan alueellamme toukokuussa 18.–31.5.2020. Luetaan! Lukuiloa liikkeellä on Opetushallituksen Lukuliikkeen sekä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yhteinen kampanja, jonka avulla innostamme lapsia, nuoria ja aikuisia tekemään omia lukutekoja jo tänään. Lukuliike tukee alueellista yhteistyötä koko Suomessa ja pyrkii edistämään ammattilaisten osaamista ja kaikenikäisten lukutaidon kehittymistä.

Kampanjan päätavoitteena on tarjota tietoa ja työkaluja lasten ja nuorten lukutaidon kehittämiseen sekä lukuilon lisäämiseen. Keskitymme eri teemoihin kuten mediakasvatukseen, monilukutaitoon ja pelikasvatukseen, kirjallisuuteen, tarinoihin, sanataiteeseen, hyvinvointiin, laaja-alaiseen oppimiseen sekä lukemisen tukeen ja saavutettavuuteen. Lukemista tehdään näkyväksi monin eri tavoin ja teoin.

Pienikin lukuliike on tärkeä. Haastamme ihmiset ideoimaan ja hulluttelemaan vapaasti hyvän asian puolesta. Oman tapahtuman suunnittelussa saa hyödyntää kampanjan tarjoamia valmiita tapahtumaideoita ja käyttää kampanjan yhteisiä markkinointimateriaaleja, jotka löytyvät Luetaan! Lukuiloa liikkeellä -sivustolta. Kampanjaan voit osallistua itsellesi tärkeällä tavalla. Jaa esimerkiksi oma lukukokemuksesi tai lukuilosi somessa tunnisteilla #luetaan #lukuiloaliikkeellä #lukuliike.

 

Päätapahtuma Oulussa 25.5.–26.5.2020

Luetaan! Lukuiloa liikkeellä -kampanjan päätapahtuma on Oulussa 25.5.–26.5.2020.

Päivissä on tarjolla toiminnallista tekemistä kaikenikäisille: lapsille, nuorille, opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle, kirjastoammattilaisille sekä muille lasten ja nuorten parissa työtä tekeville. Osallistujat pääsevät esimerkiksi tuottamaan omia tarinoita kuvin ja sävelin, kuulemaan Heinähattu ja Vilttitossu

-elokuvassa Heinähattua näyttelevää Emelia Levyä ja hänen tarinaansa elokuvan teosta sekä pysähtymään Aleksis Salusjärven asiantuntijapuheenvuoron äärelle teemasta

Peruskoulusta putkaan - miten lukutaidolla ehkäistään syrjäytymistä. Ammattilaisten täydennyskoulusta on mahdollista seurata myös kotikatsomoista Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla. Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautuminen kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun aikana.

 

Kampanjan järjestävät:

Opetushallituksen Lukuliike

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, opetus- ja kulttuuritoimi

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut

Suomen vanhempainliitto

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Monet muut toimijat

 

Luetaan! Lukuiloa liikkeellä http://bit.ly/lukuiloaliikkeellä

 

Lukuliike

Lukuliike on hallitusohjelmaan kirjattu jatkuva ohjelma, jonka tavoitteena on edistää Suomessa asuvien lukutaitoa, lapset ja nuoret edellä. Lukuliike laajentaa lukutaidon käsitettä ja tuo esiin monilukutaitoa sekä monikielisyyttä.

https://lukuliike.fi/

 

Lisätietoja:

- Vastaava informaatikko, Elina Kauppila, p. 050 361 8285, Oulun kaupunginkirjasto

- Opetustoimen ylitarkastaja Sirpa Kova, p. 050 396 3068, opetus- ja kulttuuritoimi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

- Hankekoordinaattori Pia Lumme, p. 050 475 0991, Lukuliike, Opetushallitus


Päivitetty