Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Romanien kansallispäivää vietettiin Oulussa kuulemistilaisuuden merkeissä

Pohjois-Suomi

Romanien kansallispäivää ja kansainvälistä romanipäivää vietetään joka vuosi 8. huhtikuuta. Päivä on erityisen tärkeä romanilapsille ja -nuorille, jotka voivat kenties ensimmäisenä sukupolvena oppia, että heidän kulttuurinsa on arvokas. Romanien kansallispäivän viettäminen muistuttaa, että suomalaiset romanit voivat olla ylpeitä omasta kieli- ja kulttuuriperimästään.

Pohjois-Suomen romaniasiain alueellinen neuvottelukunta järjesti 8.4.2019 yhteistyössä Oulun kaupungin sekä lukuisten muiden eri toimijoiden kanssa Oulun alueen romaniväestölle suunnatun kuulemistilaisuuden, jonka yhteydessä myös juhlistettiin päivää.

Kuulemistilaisuus toteutettiin world café -menetelmällä. Tavoitteena tilaisuuden järjestämisessä oli kuulla Oulun alueen romaneita koulutuksen, työn, vapaa-ajan ja osallisuuden näkökulmista sekä keskustella syrjinnästä. Tilaisuus kokosi konkreettista, ajankohtaista tietoa hyödynnettäväksi jatkossa. Mieleenpainuvinta tilaisuudessa olivat kokemuspuheenvuorot: esimerkiksi eräs perheenäiti kertoi valmistuneensa sosionomi-diakoniksi, ja samasta perheestä poika oli myös juuri valmistunut rakennusalalle. Alueellinen neuvottelukunta muisti tilaisuuden yhteydessä valmistuneita.

Tunnelmia Oulun tilaisuudesta:

Romaneita viettämässä yhteistä tilaisuutta, työpajoissa kerättyjä ideoita lapuilla

 

Romaniasiain neuvottelukuntien neuvottelupäivät syyskuussa Oulussa – teemana lapset ja nuoret

Tänä vuonna romaniasiain neuvottelukuntien valtakunnalliset neuvottelupäivät järjestetään Oulussa 4.−5.9.2019. Tapahtumapaikkana on keskustan seurakuntatalon juhlasali (Isokatu 17). Neuvottelupäivien teemana on lapset ja nuoret. Neuvottelupäivät antavat hyvän mahdollisuuden keskustella keinoista romaniasioiden edistämiseksi.

Neuvottelupäivien järjestelyistä vastaavat Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja alueellinen romaniasiain neuvottelukunta yhteistyössä valtakunnallisen romaniasiain neuvottelukunnan sekä Oulun kaupungin ja Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymän kanssa. Neuvottelupäivien tavoitteena on koota laajasti yhteen alueellisten romaniasiain neuvottelukuntien jäseniä sekä paikallisten romanityöryhmien toimijoita.

 

Lisätietoja:

Suunnittelija Henry Lindgren, puh. 0295 017 564
etunimi.sukunimi@avi.fi
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty