Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Pohjois-Suomen alueellinen romaniasiain neuvottelukunta mukana rasisminvastaisessa viikossa

Pohjois-Suomi

Pohjois-Suomen alueellinen romaniasiain neuvottelukunta osallistuu viikolla 12 eli 18.−22.3.2019 vietettävään valtakunnalliseen rasisminvastaiseen viikkoon Rovaniemellä ja Torniossa.

  • Viikon 12 ajan Rovaniemen kaupungintalon aulassa on esillä romanikulttuurinäyttely, joka esittelee romanikulttuurin historiaa ja tätä päivää muun muassa tapakulttuurin ja pukeutumisen näkökulmasta. Näyttely on rakennettu Pohjois-Suomen alueellisen romaniasiain neuvottelukunnan näyttelyaineistosta. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä neuvottelukunta ja Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimi.
     
  • Tiistaina 19.3. Rovaniemellä nuorisotalo Mondella järjestetään Romanicafé-tilaisuus. Tilaisuuden järjestelyihin osallistuvat Rovaniemen kaupunki ja Lapin alueen romanit. Musiikki on tilaisuudessa tärkeässä roolissa. Osallistujilla on myös mahdollisuus kuulla romanikulttuurista ja tutustua romaneihin.
     
  • Torstaina 21.3. suunnittelija Henry Lindgren Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta juontaa #ELÄMÄNLAATU TORNIO -tapahtuman, joka on osa Tornion rasisminvastaisen viikon tapahtumia.

Suomessa toimii neljä alueellista romaniasiain neuvottelukuntaa. Niiden tehtävänä on muun muassa lisätä romaniväestön osallistumismahdollisuuksia ja vähentää romaneihin kohdistuvaa syrjintää.

Lisätietoa romaniasioista AVIn sivuilla

Lisätietoa rasisminvastaisesta viikosta (eirasismille.fi)

 

Lisätietoja:

Suunnittelija Henry Lindgren, puh. 0295 017 564, etunimi.sukunimi@avi.fi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty

lomakkeet