Tiedotteet 2017

Neljälle itäsuomalaiselle äidille kunniamerkki

Itä-Suomi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antaa 33 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Ansioituneet äidit saavat kunniamerkit valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa 14. toukokuuta 2017 Helsingissä.

Palkittavien joukossa on neljä äitiä Itä-Suomesta:

  • Anias Saimi, Joroinen
  • Kankkunen Tyyne, Kuopio
  • Mokkila Annikki, Vesanto
  • Paunonen Leila, Rantasalmi

Tunnustus ansioituneelle kasvattajalle

Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein voidaan antaa eri-ikäisille, erilaisissa elämänpiireissä ja tehtävissä toimineille ja toimiville äideille. Palkitut ovat ansioituneet lasten ja nuorten esimerkillisinä kasvattajina, he ovat kantaneet yhteisvastuuta sekä tukeneet perhe-elämää ja vanhemmuutta. Lisäksi huomioidaan eri vähemmistöryhmien edustajia. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Biologisten äitien lisäksi myös adoptio- ja sijaisäitejä voidaan ehdottaa palkittaviksi. Ehdokkaiden alaikäraja on 40 vuotta.

Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt sekä omat lapset voivat ehdottaa palkittavia äitejä aluehallintovirastoille. Aluehallintovirastojen esityksen perusteella sosiaali- ja terveysministeriö esittää vuosittain kunniamerkin saajia ritarikunnille. Ritarikuntien hallitus antoi ensimmäisen kerran kunniamerkkejä äideille vuonna 1946.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton tiedote 3.5.2017

Lisätietoja:
tarkastaja Eeva Eriksson, p. 0295 016 890, etunimi.sukunimi@avi.fi,
Itä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty

Oikopolut