Tiedotteet 2017

MUUTTO17-valmiusharjoitus Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueella 5.-7.9.2017

Pohjois-Suomi

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueella järjestetään kuntien, pelastuslaitosten, kuntayhtymien, julkisoikeudellisten yhdistysten, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja alueen muiden paikallisten ja alueellisten viranomaisten MUUTT017-valmiusharjoitus 5.-7.9.2017 (vko 36).

Valmiusharjoituksen johtaa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Pelastusopiston tukemana. Harjoitus keskittyy väestön evakuointiin liittyviin kysymyksiin.

Harjoitukseen liittyy viikolla 37 järjestettävä evakuoitua väestöä vastaanottavien kuntien harjoitus, jonka aikana vastaanottavat kunnat tarkastelevat vastaanottoon liittyviä suunnitelmia ja järjestelyjä.

MUUTT017-valmiusharjoitus järjestetään samanaikaisesti Kainuun prikaatin järjestämän ja johtaman KAJAAN117-paikallispuolustusharjoituksen kanssa.

Harjoituksen tarkoituksena on parantaa kuntien suunnitelmavalmiutta poikkeusolojen uhkatilanteita varten ja tunnistaa mahdollisia varautumisen kehittämiskohteita valmiuden tason parantamiseksi yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Harjoituksen tavoitteena on edistää pelastuslaitosten ja kuntien evakuointisuunnitelmien laatimista ja päivittämistä (Kuusamo, Taivalkoski sekä Kainuun kunnat, 8 kpl), kehittää harjoitukseen osallistuvien organisaatioiden uhkamalliin liittyvän varautumisen osaamista, sovittaa yhteen eri toimijoiden varautumista ja toimintaa ko. uhkamallissa ja edistää erikseen määriteltyjen kuntien vastaanottosuunnitelmien päivittämistä (Oulu, Kempele, Raahe ja Ylivieska, vko 37).      

MUUTT017 -valmiusharjoitus alkoi aloitusseminaarilla 25.8.2017 ja se päättyy yhteiseen palautetilaisuuteen 3.11.2017.

 

Lisätiedot:

pelastusylitarkastaja, Tom Tallberg, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, puh 0295 017 556, tom.tallberg@avi.fi


Päivitetty

Oikopolut