Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Maanpuolustuskurssi avaa silmät yhteiskunnan varautumiselle

Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto sekä Porin prikaati järjestävät 6.–10.5.2019 alueellisen maanpuolustuskurssin LSSAVI 26/2019 Härmän kuntokeskuksessa, Ylihärmässä.

Alueellisella maanpuolustuskurssilla perehdytään Suomen turvallisuuspolitiikan perusteisiin, maanpuolustuksen järjestelyihin sekä turvallisuuden ajankohtaisiin käytäntöihin liittyen kokonaismaanpuolustukseen, varautumiseen ja väestönsuojeluun.

Kurssin tavoitteena on edistää Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnan viranomaisten yhteistoimintaa ja toimintavalmiutta niin normaali- kuin poikkeusoloissakin. Kurssille on kutsuttu osanottajia Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan elinkeinoelämän, valtionhallinnon, turvallisuusviranomaisten, kuntien, tiedotusvälineiden, kolmannen sektorin ja puolustusvoimien edustajia. Osallistujia on 67, joista naisia 19.

Kurssin avaavat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen sekä Pohjanmaan aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Mauri Etelämäki. Viiden päivän mittaisen kurssin aikana kuullaan alustuksia mm. kuntien ja eri viranomaisten valmiudesta ja varautumisesta, Suomen huoltovarmuudesta sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Ilmastonmuutoksesta alustaa biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro Suomen ympäristökeskuksesta.

 

Lisätietoja:
pelastusylitarkastaja, Reijo Malkamäki, p. 0295 018 842
pelastustoimi ja varautuminen vastuualue
etunimi.sukunimi@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen AVI


Päivitetty