Tiedotteet 2017

Lounais-Suomen Liikkuva koulu -palkinto Ulvilan kaupungille

Lounais-Suomi

Lounais-Suomen aluehallintovirasto myöntää yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kanssa vuoden 2017 Lounais-Suomen Liikkuva koulu -palkinnon Ulvilan kaupungille tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta liikunnallisen toimintakulttuurin edistämiseksi kouluympäristössä.  Palkinnon arvo on 2500 euroa. Palkinto jaetaan Lounais-Suomen Liikkuva koulu -alueseminaarin yhteydessä 2.11.2017 klo 15.00, joka järjestetään Auriga Business Centerissä Turussa.


Palkinnon ottivat vastaan Ulvilan kaupungin edustajat.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan edistämisestä vastaavan ylitarkastaja Anne Taulun mukaan Ulvilan kaupunki on osoittanut erityistä aktiivisuutta ja päättäväisyyttä kaupungin koulujen liikunnallistamisessa. Liikkuva koulu -kokonaisuutta on laajennettu hallitusti ja systemaattisesti vuodesta 2013 alkaen. Suurin halu ja tahto on tullut suoraan kentältä, rehtoreilta ja opettajilta. Myös sivistystoimi on tukenut kehittämistyötä alusta saakka.

Ulvilan kouluista Friitalan koulu ja Olavin koulu ovat omalta osaltaan olleet luomassa edellytyksiä uusille Liikkuville kouluille ja vuosien 2015–2016 aikana kaikki Ulvilan koulut ovat lähteneet mukaan Liikkuva koulu -toimintaan. Koulujen liikunnallinen välituntitoiminta on kehittynyt jatkuvasti, oppituntien toiminnallisuus on lisääntynyt, koulujen välinen yhteistyö vahvistunut ja yhteistyötä on tehty myös muiden toimijoiden kanssa, tiivistää Anne Taulu palkitsemisen perusteita.

Ulvilan kaupungin sivistysjohtaja Päivi Helinin mukaan Ulvilan kaupunkistrategiassa vuosille 2017–2021 yhtenä painopisteenä on asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Kaupunkilaisia kannustetaan hyvään ja terveelliseen elämään ennaltaehkäisevillä ja matalankynnyksen palveluilla. Ulkoilevassa ja liikkuvassa Ulvilassa tavoitellaan Suomen aktiivisimman ja liikunnallisimman kaupungin mainetta.  Koulutoimessa tähän tavoitteeseen ollaan jo kovaa vauhtia menossa.

–Haluan esittää Ulvilan kaupungin puolesta lämpimät kiitokset saamastamme huomionosoituksesta. Palkinto motivoi Ulvilan kouluja jatkamaan liikunnallista toimintaa jatkossakin. Välitän samalla myös Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilasen kiitokset tästä huomionosoituksesta, kiittelee sivistysjohtaja Päivi Helin.

Aluehallintovirastot yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kanssa myöntävät vuosittain Liikkuva koulu –palkinnot esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä. Palkitsemisen tarkoituksena on saada aikaan näkyvyyttä ja arvostusta liikkumisen, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyölle koulupäivän aikana, kannustaa käytännön toimijoita laadukkaan työn tekemiseen sekä tuoda esiin tehtyä ansiokasta työtä. Palkitsemiskäytäntö aloitettiin vuonna 2012. Vuonna 2016 Lounais-Suomen alueella Liikkuva koulu -palkinto jaettiin Salon kaupungille.

 

Lisätiedot
ylitarkastaja Anne Taulu, terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan edistäminen, p. 050 3806 881
Lounais-Suomen AVI            
etunimi.sukunimi@avi.fi

 


Päivitetty

Oikopolut