Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Lapin aluehallintovirasto järjestää kaikille Lapin kunnille Lappi 19 -valmiusharjoituksen

(Lappi)

Lapin aluehallintovirasto ja Pelastusopisto järjestävät Lappi 19 -valmiusharjoituksen 10.-11.9.2019. Harjoitukseen osallistuvat kaikki Lapin kunnat.

Harjoituksen tavoitteena on:

  • parantaa kuntien ja viranomaisten toimintakykyä pitkäkestoisissa sähkönjakelun, tietoliikenteen ja vedenjakelun häiriötilanteissa.
  • parantaa kuntien ja viranomaisten evakuointivalmiutta normaali- ja poikkeusoloissa
  • parantaa kuntien ja viranomaisten kriisiviestinnän osaamista.

- Harjoituksessa kunnilla on mahdollisuus todeta kunnan kyky toimia erilaisissa häiriötilanteissa ja harjoitella kriisitiedottamista kuntalaisille, pelastusylitarkastaja Seppo Lehto sanoo.

Harjoituksen teemana on väestönsuojelu

Valmiusharjoituksen järjestää Lapin aluehallintovirasto yhteistyössä Pelastusopiston, Lapin pelastuslaitoksen, Jääkäriprikaatin ja SPR Lapin piirin kanssa. Teemana on väestönsuojelu, missä voimakkaasti kiristyneessä kansainvälisessä tilanteessa varaudutaan kuntiin kohdistuvaan hybridivaikuttamiseen ja niistä aiheutuneisiin häiriöihin yhteiskunnan toiminnassa.

Lappi 19 -valmiusharjoitus järjestetään samanaikaisesti Jääkäriprikaatin järjestämän Pohjoinen 19 paikallispuolustusharjoituksen kanssa.

Lisätietoja:

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, pelastustoimi ja varautuminen johtaja Pasi Ryynänen, puh. 0295 017 555 ja Lapin aluehallintovirasto, pelastusylitarkastaja Seppo Lehto, puh. 0295 017 357

 

 


Päivitetty