Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kokoontumisrajoitukset kiristyvät

Lappi

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia.

Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Ohjeessa edellytetään muun muassa, että:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 6.11.–19.11.2020. Se koskee Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntia.

Länsi-Pohja on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueellinen yhteistyöryhmä totesi 4.11.2020 alueen olevan kiihtymisvaiheessa. Covid-19-tapausten määrä on noussut merkittävästi sairaanhoitopiirin alueella. Tapausten ilmaantuvuus on 50 tapausta 100 000 asukasta kohden edeltävän 14 vuorokauden aikana. Kaikkia tartunnanlähteitä ei ole pystytty selvittämään.

Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen tapahtumanjärjestäjä ja yksittäinen ihminen toimii vastuullisesti.

Lisätietoa

Määräys Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntien alueelle, LAAVI 5.11.2020

Tapahtumajärjestäjien neuvonta puh. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16), sähköposti: koronainfo@avi.fi

Usein kysytyt kysymykset (avi.fi)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, 21.9.2020 (minedu.fi)


Päivitetty