Tiedotteet 2017

Kolmelle ravintolalle määräaikainen anniskelukielto

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on peruuttanut kolmen Päijät-Hämeessä toimivan ravintolan anniskeluluvan määräajaksi. Seuraamuksen syynä oli alkoholin velaksi myynti. Asetus alkoholijuomista ja väkiviinasta kieltää alkoholijuomien anniskelun velaksi, panttia vastaan tai vaihtokaupalla.

Kahdessa lahtelaisravintolassa oli anniskeltu laajamittaisesti alkoholijuomia velaksi. Velaksi myytyjen alkoholijuomien arvo oli tuhansia euroja. Toiminta oli ollut järjestelmällistä, pitkäkestoista ja se oli koskenut useita ravintolan asiakkaita.

Heinolalaisravintolassa oli anniskeltu vahvasti päihtyneelle henkilölle. Asiaa selvitettäessä ilmeni, että henkilölle oli anniskelu 15 drinkkiä velaksi, koska henkilö ei ollut kyennyt niitä sillä hetkellä maksamaan. 

Aluehallintovirasto toteaa, että luvanhaltija tai henkilökunta ei saa lainata asiakkaille rahaa omasta pussistaan tai ravintolan kassasta siinä tarkoituksessa, että he voisivat ostaa siellä alkoholijuomia. Ravintoloiden toiminta osoittaa vakaavaa piittaamattomuutta anniskelua koskevien säännösten noudattamisessa, minkä vuoksi aluehallintovirasto peruutti ravintoloiden anniskeluluvat eripituisiksi määräajoiksi.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Riku-Matti Lehikoinen, puh. 0295 016 155
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI
 

 


Päivitetty

Oikopolut