Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2018

Kalajoella avattiin 77. alueellinen maanpuolustuskurssi


Ylijohtaja Terttu Savolaisen avauspuhe Kalajoella

Kalajoella avattiin tänään 77. alueellinen maanpuolustuskurssi, jonka Pohjois-Suomen aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä Kainuun Prikaatin kanssa. Mukaan on kutsuttu 67 osallistujan monipuolinen joukko, jossa on mukana kuntien ja yritysten johtoa, eri turvallisuusviranomaisia, valtion aluehallintoa, kolmatta sektoria, kirkkoa ja tiedotusvälineitä pääasiassa Jokilaaksojen alueelta.

Kurssin avauspuheenvuorossa ylijohtaja Terttu Savolainen korosti kurssien ja harjoittelun merkitystä valmiuden ylläpitämiseksi sekä varautumisen ja huoltovarmuuden turvaamiseksi kaikissa aluetta kohtaavissa kriiseissä.

Alueellisia maanpuolustuskursseja on järjestetty jo vuodesta 1960. Kursseille on osallistunut lähes 3600 henkilöä.

"Alueelliset maanpuolustuskurssit ovat osa kokonaisturvallisuutta. Olemme kehittäneet suomalaisen kokonaisturvallisuuden mallin, joka perustuu yhteistyöhön elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi," totesi ylijohtaja Savolainen.

"Erityisen haasteen luo uudet vaikuttamisen muodot kuten informaatiosota ja kybervaikuttaminen, jossa kohteena ovat niin järjestelmämme kuin myös tavalliset kansalaiset. Uusia haasteita tulee tekniikan kehittyessä koko ajan lisää, esimerkiksi esineiden internetin tai tekoälyn sovellutusten yleistyessä. Meillä on maailman huippuluokan osaamista kyberturvallisuuden alalla, muistutti Savolainen.

Viikon kestävä kurssi on nyt Kalajoella ja viime vuonna se järjestettiin Oulussa. 

Lisätietoja:

  • Tom Tallberg, pelastusylitarkastaja, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 0295 017 556 tom.tallberg@avi.fi
  • Alpo Merilä, Alueellinen viestintäpäällikkö, Aluehallintovirasto 050 396 1466 alpo.merila@avi.fi

Päivitetty