Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2018

Juomatarjoilua festareilla? –  Hae alkoholin anniskelulupa ajoissa

Aluehallintovirastojen alkoholilupahallinnossa on meneillään vuoden ruuhkaisin aika. Kesällä järjestettävien festareiden ja tapahtumien järjestäjät hakevat parhaillaan aktiivisesti alkoholin anniskelulupia. Keväällä ja alkukesästä lupahakemuksia tuleekin käsiteltäväksi kaksi-kolmekertaa enemmän kuin muina vuodenaikoina.

Tulevan kesän tapahtumia koskevat anniskelulupahakemukset on syytä lähettää aluehallintovirastoon pikimmiten.

Normaalisti lupahakemuksen käsittely vie kuukauden, mutta ruuhka-aikana käsittelyaika voi venyä kahdeksikin kuukaudeksi. Hakemus liitteineen kannattaa tehdä huolella ohjeiden mukaisesti. Käsittely sujuu joutuisasti, kun mukana on huolellisesti tehdyt oikeat liitteet ja toiminta-ajatuskin on loppuun asti mietitty. Uudistuneen alkoholilain mukaan hakemuksessa tulee olla liitteenä nyt myös omavalvontasuunnitelma.

Uudessa alkoholilaissa ei ole säännöstä tilapäisestä anniskeluluvasta. Festivaaleja ja muita tapahtumia varten voidaan hakea määräaikaista anniskelulupaa. Tilaisuuksissa voidaan anniskella myös ilmoituksella, mutta se edellyttää, että alueen omistaja tai haltija on hyväksyttänyt alueen ennaltahyväksytyksi anniskelualueeksi aluehallintovirastossa. Lisää tietoa tilaisuuksien ja tapahtumien anniskelusta löytyy Valviran verkkosivuilta.

Uuden alkoholilain mukaan kaikki alkoholihallintoon liittyvät ilmoitukset ja hakemukset tulee tehdä uusilla lomakkeilla, jotka löytyvät aluehallintoviraston lomakkeet-sivulta. Tilapäisiin tapahtumiin soveltuvaa määräaikaista anniskelulupaa haetaan lomakkeella Hakemus alkoholijuomien anniskeluun ja omavalvontasuunnitelma tehdään lomakkeella Alkoholin anniskelun omavalvontasuunnitelma.

Uudistunut alkoholilaki tuli kokonaisuudessaan voimaan 1.3.2018. Voit tutustua lakiuudistuksen tuomiin muutoksiin aluehallintoviraston tekemien lyhyiden videoiden avulla.  Alkoholilaki kokonaisuudessaan on luettavissa Finlexissä. Tietoa anniskeluluvista löytyy myös aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Aluehallintovirastot myöntävät alkoholijuomien anniskelu- ja vähittäismyyntiluvat alueillaan sijaitseviin anniskelu- ja vähittäismyyntipaikkoihin. Virastot valvovat myös mm. alkoholijuomien vähittäismyyntiä ja anniskelua sekä mainontaa koskevien säännösten noudattamista.

Lisätietoja:
etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa):
Ilkka Ripatti, ylitarkastaja, p. 0295 016 195

Itä-Suomen aluehallintovirasto (Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala):
Jarmo Ruusu, alkoholitarkastaja, ryhmävastaava, p. 0295 016 938

Lapin aluehallintovirasto:
Tarja Strömdahl, ylitarkastaja, p. 0295 017 369

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (Varsinais-Suomi ja Satakunta):
Heikki Mäki, alkoholiylitarkastaja, p. 0295 018 094

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto:
Markku Paavilainen, ylitarkastaja, p. 0295 018 792 (Pirkanmaa)
Anneli Virtanen, ylitarkastaja, p. 0295 018 606 (Keski-Suomi)
Johanna Holmäng-Jaskari, ylitarkastaja, p. 0295 018 809 (Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa)           

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa):
Ari Kilponen, alkoholitarkastaja, p. 0295 017 571
Sari Korhonen, alkoholitarkastaja, p. 0295 017 569


Päivitetty