Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2020

Hygieniaohjeiden noudattaminen varhaiskasvatuksessa, kouluissa, oppilaitoksissa ja korkeakouluissa suositeltavaa koko kesän ajan

Ohjeita noudattamalla turvataan varhaiskasvatukseen ja opetukseen osallistuminen sekä henkilöstön turvallinen työskentely.

Aluehallintovirastot, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö muistuttavat, että koronavirusepidemiaan liittyvien hygieniaohjeiden noudattaminen varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen toiminnassa ja tiloissa on tarpeen koko kesän ajan. Ohjeiden noudattaminen on suositeltavaa edelleen, jotta koronavirustartuntojen riski ei kasva.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön 11. toukokuuta 2020 antamissa ohjeissa neuvotaan turvalliset järjestelyt varhaiskasvatukseen, opetukseen ja koulutukseen. Ohjeissa neuvotaan muun muassa, että henkilöiden, joilla on sairastumiseen viittaavia oireita, ei pidä osallistua toimintaan. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja on edelleen suositeltavaa välttää ja erityisesti hyvä käsihygienia on tärkeää kaikessa toiminnassa.

Aluehallintovirastojen määräykset hygieniaohjeiden noudattamisesta päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja korkeakouluissa olivat voimassa 13. kesäkuuta 2020 asti. Hygieniaohjeiden noudattaminen on kuitenkin edelleen ajankohtaista. Esimerkiksi lähiopetusta järjestetään kesän aikana vähemmän kuin keväällä, mutta tartuntoja ehkäisevillä järjestelyillä taataan kaikille turvallinen osallistuminen toimintaan ja työskentelyyn.

Lisätietoa:

Aluehallintovirastoissa:

Aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen, p. 0295 016 564 (22.-26.6.)

Aluehallintoylilääkäri Mikko Valkonen, p. 0295 016 524 (29.6. alkaen)

etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto


Opetus- ja kulttuuriministeriössä:

osastopäällikkö, ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen, p. 040 576 9462

etunimi.sukunimi@minedu.fi

 

Hyödyllisiä linkkejä:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana (pdf, minedu.fi)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje yliopistoille, ammattikorkeakouluille sekä lukio- koulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen järjestäjille (pdf, minedu.fi)

Avin usein kysytyt kysymykset koronaviruksesta (avi.fi)
OKM: Koronaviruksesta usein kysyttyä (minedu.fi)

Opetushallitus: Opetustoimi ja koronavirus (oph.fi)
THL: Ajankohtaista koronaviruksesta (thl.fi)

 


Päivitetty