Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Etelä-Savon alueellinen maanpuolustuskurssi alkaa maanantaina 13.5.2019 Karkialammella Mikkelissä

Itä-Suomi

Etelä-Savon alueellinen maanpuolustuskurssi nro 34/19 järjestetään Karkialammella Mikkelissä 13. - 17.5.2019. Osallistumisensa on vahvistanut yhteensä 65 henkilöä. Kurssin järjestää Itä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Karjalan prikaatin ja Etelä-Savon aluetoimiston kanssa.

Kurssin johtajina toimivat Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Sirkka Jakonen ja pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Taina Rautio sekä Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Arto Ikonen ja Etelä-Savon aluetoimiston päällikkö, majuri Jouni Nykänen.

Kurssin tavoitteena on antaa osanottajille yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä perehdyttää heidät kokonaisvarautumisen eri alojen yleisiin ja alueellisiin tehtäviin, valmiuteen ja ajankohtaisiin näkymiin sekä erityisesti Etelä-Savon maanpuolustus- ja varautumiskysymyksiin. Tavoitteena on myös edistää kurssilla edustettujen tahojen yhteistoimintaa.

Etelä-Savon alueella on vuodesta 1964 lähtien järjestetty 28 alueellista maanpuolustuksen peruskurssia sekä 19 jatkokurssia.

Lisätietoja
johtaja Taina Rautio, puh. 0295 017 042, taina.rautio@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto
majuri Jouni Nykänen, puh. 0299 436 330, jouni.nykanen@mil.fi, Etelä-Savon aluetoimisto


Päivitetty

lomakkeet