Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Ehdota Vuoden 2019 sisäilmateko -tunnustuksen saajaa Itä-Suomessa

Itä-Suomi

Sisäilma-asiat ovat olleet esillä pitkään. Itä-Suomen aluehallintovirasto haluaa edistää sisäilmaongelmien selättämistä nostamalla esiin itäsuomalaisia onnistujia, hyviä käytäntöjä sekä toimintatapoja.

Tee esitys Vuoden sisäilmateko -tunnustuksen saajaksi 31.10.2019 mennessä.

Esityksen Vuoden sisäilmateko -tunnustuksen saajaksi voi tehdä kuka tahansa. Esityksessä on nimettävä Vuoden sisäilmateko perusteluineen sekä teon toteuttanut taho. Jokaisen Itä-Suomen maakunnan osalta voi tehdä esityksen erikseen.

Vuoden sisäilmateko -kunniakirja myönnetään yksityiselle henkilölle, yhteisölle, yritykselle, ryhmälle tai organisaatiolle, joka on esimerkillisellä tavalla tukenut Itä-Suomen aluehallintoviraston tavoitteita turvallisen ja terveellisen elinympäristön sekä Terveet tilat 2028 -ohjelman mukaisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Vuoden sisäilmateko voi olla esimerkiksi menettelytapa, jolla on ollut tai tulee olemaan arvioiden mukaan erityisen positiivinen merkitys:

  • tilojen käyttäjien terveydelle
  • terveyshaittojen ennaltaehkäisyssä
  • sisäilmasta oireilevien tukemisessa tai neuvonnassa
  • viestinnässä
  • koulutuksessa ja osaamisessa
  • rakentamisessa ja ylläpidossa

tai

  • uudenlainen tai muutoin merkityksellinen toimintatapa tai -malli, joka täyttää Vuoden sisäilmateon myöntämisen perusteet
  • yksittäiseen sisäilmakohteeseen liittyvä toimenpide, joka täyttää Vuoden sisäilmateon myöntämisen perusteet.

Viime vuonna Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Vuoden 2018 sisäilmateko -kunniakirjan Kontiolahden kunnalle sekä Sisäilmatalo Kärjelle esimerkillisestä lapset ja nuoret huomioon ottavasta Sisäilmakummi-toiminnasta.

Tee esityksesi osoitteesta https://www.avi.fi/web/avi/sisailmateko löytyvän verkkolomakkeemme kautta viimeistään 31.10.2019.

Vuoden sisäilmateko -tunnustus jaetaan tehtyjen esitysten perusteella joulukuussa 2019.

Lisätietoja
ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja Lari Hölttä, p. 0295 016 826, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty