Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Chatbot-Aldo apuna alkoholiluvan hakijalle

Alkoholilain muutoksen jälkeen ovat asiakkaat tarvinneet entistä enemmän neuvontaa hakiessaan alkoholilupia. Apua asiaan tuo aluehallintoviraston verkkosivuilla avattava Chatbot. Se tarjoaa tehokasta asiakaspalvelua vuorokauden ympäri. Chatbot on rakennettu kysymysten pohjalta, joita alkoholilupiin liittyen usein kysytään.  Chatbotin toivotaan vapauttavan viranomaisten resursseja vaativampiin palvelutilanteisiin.

Aldo ohjaa lomakkeiden luokse

Chatbotin nimi on Aldo. Nimi tulee sanoista alkoholilupien digitaalinen ohjaus. Aldon tehtävänä on ohjata asiakas suoraan tarvitsemiensa lomakkeiden tai tietolähteiden luokse ja kertoa mihin täytetyt lomakkeet liitteineen tulee toimittaa. Aldoa kehitetään jatkuvasti, jotta se vastaisi asiakkaiden tarpeisiin. Kyseessä on aluehallintovirastojen asiakaslähtöisen toiminnan kehittämishankkeen (ATOMI) toteuttama kokeilu, jonka tuloksia arvioidaan syksyn aikana.

Aldo on saanut nimensä myös hurmaavan lagottopojan mukaan. Aldo-koira nimittäin seuraa emäntänsä virkamiesuraa aluehallintovirastojen AVISTAblogissa.

Aldon luokse löydät aluehallintoviraston verkkosivujen etusivulta www.avi.fi kuvan alla olevasta bannerista. Suora osoite Aldon luo on on https://www.avi.fi/web/avi/aldo

Chatbot on nykyään monen viranomaisenkin hyödyntämä asiakaspalvelukanava.  Chatbot on tietokoneohjelma, joka on suunniteltu käymään keskusteluja ihmisen kanssa ja avustamaan asiakaspalvelussa.

Lisätietoja:
hankesuunnittelija Helena Pulkkinen, puh. 0295 016 503, helena.pulkkinen(at)avi.fi
ylitarkastaja Tuomo Wallen, puh. 0295 016 862, tuomo.wallen(at)avi.fi


Päivitetty

lomakkeet