Tiedotteet 2017

Avoimet ovet 4.12.2017 kello 12-18 Lääninhallitus-talossa, Oulu (Pohjois-Suomi)

 

Ohjelma:

aluehallintoviraston vastuualueet esittäytyvät ala-aulassa koko päivän

veteraanimatrikkelit esillä ensimmäisessä kerroksessa koko päivän

glögiä ja piparia yläkerran juhlahuoneistossa koko päivän

kello 12 E.Y. Pehkosen muistolaatan paljastaminen Lääninhallitus-talon edustalla

kello 12-14 hernekeittoa tarjolla henkilöstöravintola Pokkisessa, Lääninhallitus-talon sisäpiha

kello 13 opastettu kierros Lääninhallitus-talossa

kello 14-15 avoimet ovet aluehallintoviraston Facebook-sivulla www.facebook.com/Aluehallintovirasto

  • Teemana nuoret, vanhukset ja terveys. Miten avi ohjaa ja valvoo?

kello 15 opastettu kierros Lääninhallitus-talossa

kello 17 opastettu kierros Lääninhallitus-talossa

 

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto järjestää avoimien ovien päivän Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä maanantaina 4.12. kello 12-18 Lääninhallitus-talossa, Linnankatu 3, Oulu.

Päivän aikana esitellään paitsi historiallista taloa, myös aluehallintoviraston tämän hetken toimintoja. Opastettuja kierroksia on kolme kappaletta kello 13, 15 ja 17. Hernekeittoa on tarjolla henkilöstöravintola Pokkisessa kello 12-14 ja glögiä ja piparia yläkerran juhlahuoneistossa.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi talon historian yhteydessä esitellään erityisesti valtioneuvos, itsenäisyyssenaattori Eero Yrjö Pehkosen merkitystä. Valtioneuvos Pehkosen muistolaatta paljastetaan 4.12. kello 12 Lääninhallitustalon edustalla. E.Y. Pehkonen kuului Suomen Itsenäisyyssenaattiin, joka laati ja allekirjoitti Suomen itsenäisyysjulistuksen 4.12.1917. Suomen eduskunta hyväksyi itsenäisyysjulistuksen 6.12.1917. Pehkonen valittiin Oulun läänin maaherraksi vuonna 1925, maaherran tehtävässä hän jatkoi vuoteen 1948 asti.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto pitää avoimet ovet myös Facebookissa. Avoin chat-keskustelutilaisuus pidetään aluehallintoviraston Facebook-sivulla kello 14-15 samana päivänä. Keskustelun teemana on 'Nuoret, vanhukset ja terveys - miten avi ohjaa ja valvoo?' Paikalla keskustelemassa ovat ylijohtaja Terttu Savolainen sekä peruspalvelut-, oikeusturva ja luvat- sekä opetus- ja kulttuuritoimen vastuualueiden johtajia ja asiantuntijoita.


Päivitetty

Oikopolut