Tiedotteet 2017

Ammatillisen koulutuksen kiertue Oulussa 27.9. (Pohjois-Suomi)

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja aluehallintovirastot järjestävät ammatillisen koulutuksen kiertueen kuudella paikkakunnalla. Tarkoituksena on tukea ammatillisen koulutuksen reformin jalkauttamista oppilaitoksissa sekä työpaikoilla. Kiertueen Oulun tilaisuus järjestetään keskiviikkona 27.9. Ammattiopisto Luovissa.

Ammatillinen koulutus uudistuu. Eduskunta hyväksyi kesäkuussa ammatillisen koulutuksen uuden lainsäädännön, joka tulee voimaan ensi vuoden alusta. Kyseessä on suurin koulutuslainsäädännön uudistus Suomessa lähes kahteenkymmeneen vuoteen. Uudistuksen ydinasioita ovat yksilölliset opintopolut, asiakaslähtöisyys, työelämän ja yksilöiden tarpeisiin vastaava osaaminen sekä entisestään lisääntynyt yhteistyö työelämän kanssa.

Kiertueen tilaisuuksissa keskustellaan mm. henkilökohtaistamisesta, ohjauksesta, opiskelijavalinnoista, tutkintojen perusteista, koulutuksen laadusta sekä työpaikalla oppimisesta uudessa ammatillisessa koulutuksessa.

Tilaisuudessa puhuvat mm. johtaja Veijo Kosola Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta, ylijohtaja Mika Tammilehto opetus- ja kulttuuriministeriöstä, kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi Oulun seudun koulutuskuntayhtymästä, hallintoylihoitaja Pirjo Kejonen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä ja koulutuspolitiikan asiantuntija Mirja Hannula Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Tilaisuuksiin on kutsuttu opettajia, opinto-ohjaajia, muuta oppilaitoksen henkilöstöä, työelämän edustajia ja alueellisia päättäjiä.

Seminaareja järjestetään eri puolella Suomea samansisältöisinä ja ne ovat osa laajempaa reformin tukiohjelmaa, jonka opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa yhdessä Opetushallituksen kanssa.

Tilaisuuden tarkemmat tiedot, ohjelma ja striimauslinkki löytyy osoitteesta http://www.avi.fi/documents/10191/7918203/27092017+ohjelma+www-sivuille.pdf/35471312-28b6-4c4d-a881-7eaba76d17cc

Twitterissä #amiskiertue

Lisätietoja:
- opetusneuvos Elise Virnes, OKM, p. 0295 3 30329
- tilaisuudesta: suunnittelija Sirpa Kova, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 050 396 3068
- ammatillisen koulutuksen reformista www.minedu.fi/amisreformi

 


Päivitetty

Oikopolut