Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Aluehallintovirasto SuomiAreenalla lasten ja nuorten hyvinvoinnin asialla

Aluehallintovirastot osallistuvat Porissa järjestettävään SuomiAreena-tapahtumaan 15.─19.7.2019. Asiantuntijamme ovat läsnä Kansalaistorilla maanantaista perjantaihin – löydät meidät telttapaikalta 3.

Tänä vuonna aluehallintovirastojen pääteemana SuomiAreenalla on lasten ja nuorten hyvinvointi. Sloganimme tapahtumassa on "herkällä korvalla". Teltallamme Kansalaistorilla on läpi tapahtuman paikalla lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa työskenteleviä asiantuntijoita valmiina keskusteluihin.

Aveissa lasten ja nuorten asiaa edistetään monella tavalla, muun muassa valvomalla lastenkoteja ja varhaiskasvatusta. Myöntämällä valtionavustuksia avit tukevat muun muassa etsivää nuorisotyötä, nuorten työpajoja ja lasten ja nuorten harrastuksia. Vuonna 2019 valtionavustusta lasten ja nuorten toimintaan on myönnetty 31 172 964 euroa.

Ratkaisujen penkki yhteistyössä nuorten taidepajan kanssa

Porin nuorten taidetyöpaja on tuunannut aluehallintoviraston teltalle ainutlaatuisen Ratkaisujen penkin. Penkkiin voi kuka tahansa jättää ehdotuksensa lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Terveiset toimitetaan tapahtuman jälkeen opetus- ja kulttuuriministeriön valtion nuorisopoliittisen ohjelman tekijöille. Teltallamme on myös mahdollista kirjoittaa terveiset isoon puhekuplaan. Postaamalla kuvan sosiaalisessa mediassa pääsee osallistumaan arvontaan.

Myös SuomiAreenan Torivartissa tuomme nuorten äänen kuuluville keskiviikkona 17.7. klo 12−12.15. Kolme aktiivista nuorta kertoo omat ehdotuksensa nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Ella Kannisen johdolla yleisö voi äänestää niistä kaikkein parhaimman.

Laaja toimintakenttä myös esillä

Kansalaistorilla pääset kuulemaan aluehallintovirastojen toiminnasta myös laajemmin. Asiantuntijoidemme kanssa voit keskustella esimerkiksi peruspalveluiden valvonnasta, terveyden edistämisestä ja saavutettavuudesta. Lisätietoa ohjelmasta on alla.

Läpi viikon voit testata avi-tietojasi vaihtuvilla päivän kysymyksillä. Aluehallintovirastoille kuuluu monipuolisesti erilaisia oikeusturvaan, perusoikeuksiin ja turvalliseen ympäristöön liittyviä tehtäviä. Kuusi aluehallintovirastoa hoitaa kukin omalla alueellaan lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä.  

Erikoisohjelma tiistai 16.7.

 • Klo 10−13.30. Svenska enheten. Paikalla on asiantuntijoitamme ruotsinkielisen opetustoimen yksiköstä, joka edistää ruotsinkielisen kasvatuksen ja koulutuksen asioita koko Suomessa
   
 • Klo 13.30−17. Digitaalisten palveluiden saavutettavuus. Asiantuntijamme kertovat, mitä verkkopalveluiden saavutettavuus on käytännössä ja miten se edistää yhdenvertaisuutta.

Erikoisohjelma keskiviikko 17.7.

 • Klo 10−13.30. Pelastustoimi ja varautuminen. Voit keskustella esimerkiksi väestönsuojelusta tai suuronnettomuuksiin varautumisesta asiantuntijoidemme kanssa.
   
 • Klo 13.30−17. Terveyden- ja sosiaalihuollon valvonta. Paikalla on asiantuntijoita, jotka työskentelevät terveyden- ja sosiaalihuollon valvonnan parissa. Lisäksi Lounais-Suomen, Etelä-Suomen, Pohjois-Suomen sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastojen ylijohtajat ovat tavattavissa.
   
 • Klo 12−12.15. MTV-lavalla Torivartti "Parannetaan lasten ja nuorten hyvinvointia – äänestä suosikkiratkaisua!" Mukana Ella Kanninen, kolme aktiivista nuorta ja johtaja Sanna Puura Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Erikoisohjelma torstai 18.7.

 • Klo 10−17. Terveyden edistäminen ja alkoholiluvat. Koko päivän paikalla on asiantuntijoita, joiden kanssa pääset keskustelemaan terveyteen, ehkäisevään päihdetyöhön ja alkoholilupiin liittyvistä kysymyksistä.
   
 • Klo 13−14. Teltalla vierailee porilaisia nuoria kertomassa nuorten työpajoista. Tule kuulemaan, miten taidepajassa syntyi osastolla oleva ainutlaatuinen Ratkaisujen penkki. Näet myös PRESSpajan nuoria täydessä työn touhussa.

Kansalaistorin aukioloajat:
Ma klo 9−16, ti−to klo 10-17, pe klo 10−16.
 

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö (Lounais-Suomi) Tanja Railo, p. 0295 016 552, etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty