Tiedotteet 2017

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto osallistuu Pietarin kulttuurifoorumiin, joka pidetään 20.-24.9. Virkamatkalle lähtevät ylijohtaja Terttu Savolainen ja neuvotteleva virkamies Tapio Saavalainen.

Aktiiviset kulttuuritoimijat neuvottelevat yhteistyöhankeideoistaan foruumissa. Monet hankkeet ovat toteutuneet. Pietarin foorumiin osallistuvat mm. Oulun ammattikorkeakoulun, Madetojat musiikkilukion, Pudasjärven, Raahen ja Suomi-Venäjä-seuran edustajia. Seminaariin odotetaan myös Suomen ja Venäjän hallitusten korkean tason edustajia.

Foorumissa pidetään useita teemaseminaareja, kuten kulttuurimatkailuun ja kirjastotoimeen liittyvät seminaarit sekä Suomen ja Venäjän historiaa valottava Historia-seminaari.

Vuosittain kulttuurifoorumeihin on osallistunut 300 – 400 henkilöä Suomesta ja Luoteis-Venäjän alueelta. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueelta Pohjois-Pohjanmaalta ja Kainuusta foorumeihin on osallistuttu aktiivisesti.

Suomalais-venäläinen foorumitoiminta käynnistyi vuonna 2000. Pietarin kulttuurifoorumi on järjestyksessään 18. Oulussa foorumi pidettiin vuonna 2014.

Lisätiedot:
ylijohtaja Terttu Savolainen, puh. 050 583 9912

http://kultforum.org/fi/ohjelma


Päivitetty

Oikopolut