Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Alueellinen maanpuolustuskurssi alkaa Tampereella 18.3.

Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ja Panssariprikaatin esikunta järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin 18.22.3.2019 Tampereen Teiskossa Murikka-opistolla.

Alueellisella maanpuolustuskurssilla perehdytään Suomen turvallisuuspolitiikan perusteisiin, maanpuolustuksen järjestelyihin sekä kokonaismaanpuolustuksen, varautumisen ja väestönsuojelun ajankohtaisiin käytäntöihin.

Kurssin tavoitteena on edistää Pirkanmaan maakunnan viranomaisten yhteistoimintaa ja toimintavalmiutta niin normaali- kuin poikkeusoloissakin. Kurssille on kutsuttu osanottajia Pirkanmaan alueelta: mukana on elinkeinoelämän, valtionhallinnon, turvallisuusviranomaisten, kuntien, tiedotusvälineiden, kolmannen sektorin ja puolustusvoimien edustajia. Osallistujia kurssilla on 73.

Kurssin avaavat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen ja Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Karri Heikinheimo. Viiden päivän mittaisen kurssin aikana kuullaan alustuksia muun muassa kuntien ja eri viranomaisten valmiudesta ja varautumisesta, Suomen huoltovarmuudesta sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Ilmastonmuutoksesta alustaa biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro Suomen ympäristökeskuksesta.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita kurssin avajaistilaisuuteen maanantaina 18.3.2019 klo 09.00 alkaen. Osoite on Kuterintie 22, Terälahti, Tampere.

Alueellisen maanpuolustuskurssin ohjelma Tampere 18.-22.3.2019 (pdf)

 

Lisätietoja:

Pelastusylitarkastaja Reijo Malkamäki, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 018 842, etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty