Tiedotteet 2017

Alueellinen maanpuolustuskurssi alkaa 18.9. Haminassa: Teemana yhteiskunnan kokonaisturvallisuus

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Karjalan prikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen avainhenkilöille. Osallistujat Haminassa maanantaina 18.9. alkavalle kurssille tulevat Haminan, Kouvolan, Lappeenrannan ja Kotkan kaupungeista sekä muista Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueen kunnista. Kurssin johtajina toimivat ylijohtaja Minna Karhunen ja Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Kuokkanen.

Viiden kurssipäivän aikana käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Luentojen ja ryhmätöiden ohella kurssilaisten ohjelmaan kuuluvat tutustumiskäynnit Kymenlaakson pelastuslaitokseen sekä Utin jääkärirykmenttiin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella järjestetään viiden päivän mittaisia kursseja tänä vuonna kuusi, joista yksi puolustusvoimien Kymenlaakson aluetoimiston vastuualueella. Vastaavia alueellisia maanpuolustuskursseja järjestetään kaikkien aluehallintovirastojen toimialueilla.
 

*************************************************************************************************
Etelä-Suomen CXXVII alueellisen maanpuolustuskurssin avaustilaisuus on maanantaina 18.9. klo 9.00 Maasotakoululla Haminassa. Ylijohtaja Minna Karhunen ja Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Kuokkanen pitävät avauspuheenvuorot.

Maasotakoulu Hamina sijaitsee Reserviupseerikoulun tiloissa osoitteessa Kadetti-
koulunkatu 7, Hamina. Paikalla on kahvitarjoilu klo 8.30 - 8.55.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen!

*************************************************************************************************

Mikä on alueellinen maanpuolustuskurssi?

Alueellisilla maanpuolustuskursseilla annetaan yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiudesta. Opetuksessa keskitytään alue- ja paikallistason varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa, suuronnettomuuksissa sekä sotilaallisissa uhkatilanteissa. Varautumisen osa-alueina käsitellään erityisesti sisäistä turvallisuutta, väestön toimeentuloturvaa ja toimintakykyä, henkistä kriisinkestävyyttä, puolustuskykyä sekä talouden ja infrastruktuurin toimivuutta.

Omalta osaltaan alueelliset maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten ja poikkeusoloissa keskeisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden sekä heidän edustamiensa yhteisöjen yhteistoimintaa.

Opetuksen kohderyhminä ovat johtavissa asemissa olevat sekä varautumisen ja toiminnan kannalta keskeisissä tehtävissä toimivat henkilöt. Kutsu perustuu yleensä työnantajan tai yhteisön esitykseen.


Lisätietoja:
apulaisjohtaja Tommi Laurinen, p. 0295 016 144
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI

 

 


Päivitetty

Oikopolut