Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2018

Alueellinen maanpuolustuskurssi alkaa 17.9.2018 Haminassa: teemana yhteiskunnan kokonaisturvallisuus

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Karjalan prikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin viranomaisten, elinkeinoelämän ja järjestöjen avainhenkilöille. Osallistujat Haminassa maanantaina 17.9. alkavalle kurssille tulevat Haminan, Kouvolan, Lappeenrannan ja Kotkan kaupungeista sekä muista Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueen kunnista. Kurssin johtajina toimivat Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen ja Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Pasi Välimäki.

Viiden kurssipäivän aikana käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Luentojen ja ryhmätöiden ohella kurssilaisten ohjelmaan kuuluvat tutustumiskäynnit Kymenlaakson pelastuslaitokseen sekä Utin jääkärirykmenttiin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella pidetään alueellisia maanpuolustuskursseja tänä vuonna kuusi, joista yksi puolustusvoimien Kaakkois-Suomen aluetoimiston vastuualueella. Vastaavia alueellisia maanpuolustuskursseja järjestetään kaikkien aluehallintovirastojen toimialueilla.

*************************************************************************************************
Etelä-Suomen CXXXIII alueellisen maanpuolustuskurssin avaustilaisuus on maanantaina 17.9. klo 9.00 Maasotakoululla Haminassa. Ylijohtaja Minna Karhunen ja Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Pasi Välimäki pitävät avauspuheenvuorot.

Maasotakoulu Haminassa sijaitsee Reserviupseerikoulun tiloissa osoite Kadettikoulunkatu 6, Hamina. Paikalla on kahvitarjoilu klo 8.30 - 8.55.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen!

*************************************************************************************************

Mikä on alueellinen maanpuolustuskurssi?

Alueellisilla maanpuolustuskursseilla annetaan yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiudesta. Opetuksessa keskitytään alue- ja paikallistason varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa, suuronnettomuuksissa sekä sotilaallisissa uhkatilanteissa. Elintärkeiden toimintojen osa-alueina käsitellään erityisesti sisäistä turvallisuutta, väestön toimintakykyä ja palveluita, henkistä kriisinkestävyyttä, puolustuskykyä sekä talouden, infrastruktuurin ja huoltovarmuuden toimivuutta.

Omalta osaltaan alueelliset maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten sekä häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa keskeisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden sekä heidän edustamiensa yhteisöjen yhteistoimintaa.

Opetuksen kohderyhminä ovat johtavissa asemissa olevat sekä varautumisen ja toiminnan kannalta keskeisissä tehtävissä toimivat henkilöt. Kutsu perustuu yleensä työnantajan tai yhteisön esitykseen.


Lisätietoja:
apulaisjohtaja Tommi Laurinen, p. 0295 016 144
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI


Päivitetty