Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Alkoholin anniskelun käytännöt haltuun uusilla videoilla

Aluehallintoviraston uusilla videoilla annetaan tiivis opastus anniskelualueiden hyväksyttämiseen ja alkoholin anniskelun omavalvontaan.

Alkoholilain uudistus toi keväällä 2018 muutoksia alkoholin anniskelun valvontaan. Uudistuksella on pyritty helpottamaan muun muassa tilaisuuksissa ja tapahtumissa anniskelua sekä anniskeluun liittyviä lupakäytäntöjä. Aluehallintovirastot valvovat alueillaan alkoholin anniskelua, vähittäismyyntiä sekä alkoholijuomien mainontaa ja muuta myynninedistämistä.

Videoilla ylitarkastajat Tuomo Wallen ja Anne Kasanko kertovat, miten anniskelualue hyväksytetään aluehallintovirastossa ja miten ilmoitus alkoholin anniskelusta tehdään. Videoilla kerrotaan myös alkoholin anniskelun omavalvonnasta ja omavalvontasuunnitelman tekemisestä.

Uusia videoita on yhteensä seitsemän ja kestoltaan ne ovat noin 2─3 minuuttia. Videot on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Voit vaihtaa tekstityksen kielen videon asetuksista.

Videot ovat katsottavissa YouTubessa:
Tapahtuma: anniskelualue, anniskeluilmoitus
Anniskelun omavalvontasuunnitelma

Alkoholilain uudistusta esitellään myös keväällä 2018 julkaistuilla videoilla.

Aluehallintoviraston alkoholihallintoon liittyvistä tehtävistä voit lukea lisää nettisivultamme http://www.avi.fi/web/avi/alkoholi.

 

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Anne Kasanko, p. 0295 016 137, Etelä-Suomen AVI
Ylitarkastaja Tuomo Wallen, p. 0295 016 862, Itä-Suomen AVI

Ruotsinkieliset yhteydenotot: ylitarkastaja Johanna Holmäng-Jaskari, p. 0295 018 809, Länsi- ja Sisä-Suomen AVI

etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty