Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Alkoholielinkeinorekisteri uudistuu - uudistus helpottaa alkoholihallinnon asiakkaan työtä ja tehostaa viranomaisprosesseja

Alkoholielinkeinorekisteri, tuttavallisemmin Allu, uudistuu. Uudistettu rekisteri ja siihen liittyvät sähköiset palvelut otetaan alustavan hankesuunnitelman mukaan käyttöön vuonna 2021. Rekisteriuudistus toteuttaa sekä Valviran palvelulupausta ja strategiaa että aluehallintovirastojen strategiaa laajentamalla merkittävästi sähköisiä palveluita ja helpottamalla asiointia viranomaisen kanssa.

"Rekisteriuudistus helpottaa alkoholihallinnon asiakkaan työtä ja parantaa sekä asiakkaan että alkoholihallinnon tiedonsaantia", kertoo ryhmäpäällikkö Eeva Saari. "Uudessa palvelussa asiakas voi tarkastella hakemuksensa tilaa reaaliaikaisesti. Se toimii myös yhteen Suomi.fi-palvelun kanssa."

Allu-rekisteriä käyttävät alkoholin anniskelijat, vähittäismyyjät, tukkumyyjät, valmistajat ja teolliset käyttäjät sekä alkoholivalvontaviranomaiset.

"Uudistus tehostaa alkoholivalvontaviranomaisten työtä ja parantaa tiedon laatua", ryhmäpäällikkö Kari Kunnas toteaa. "Uudistuksen myötä luovumme kokonaan paperisista lupahakemuksista."

Uuden alkoholielinkeinorekisterin julkinen tietopalvelu tarjoaa alkoholilupa- ja tuotetiedot kaikkien kansalaisten nähtäväksi. Tietoja pystytään myös tarjoamaan entistä laajemmin avoimena datana.

Kerromme uudistuksen etenemisestä Valviran ja aluehallintovirastojen verkkosivuilla. Voit seurata uudistusta myös Twitterissä aihetunnisteella #Allu.

Lisätietoja Valvirassa:

Kari Kunnas, ryhmäpäällikkö, p. 0295 209 610
Eeva Saari, ryhmäpäällikkö, p. 0295 209 515
etunimi.sukunimi(at)valvira.fi

Lisätietoja aluehallintovirastoissa:

Markku Paavilainen, ylitarkastaja, p. 0295 018 792
etunimi.sukunimi(at)avi.fi


Päivitetty

lomakkeet