Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

1 650 000 euroa etsivään nuorisotyöhön Itä-Suomessa

Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 1 650 000 euroa valtionavustusta etsivään nuorisotyöhön vuodelle 2019 Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueille. Avustusta myönnettiin kaikille avustusta hakeneille 33 organisaatiolle. Määrärahalla avustetaan kuntia, järjestöjä ja säätiöitä palkkauskuluissa noin 60 henkilötyövuoden verran sekä mahdollistetaan toiminnan alueellinen koordinaatiotyö jokaisessa maakunnassa.

Valtionavustuksilla tuettua etsivää nuorisotyötä tehdään lähes jokaisessa itäsuomalaisessa kunnassa vuonna 2019 yhteensä reilun 65 henkilötyövuoden edestä. Osa organisaatiosta muutti aiemmin saadun avustuksen käyttöaikaa vuoden 2019 vuoden loppuun eikä hakenut rahoitusta kuluvalle vuodelle.

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella. Samalla parannetaan nuorten mahdollisuuksia saada tietoa ja vaikuttaa. Tavoitteena on myös, että nuori kokee olevansa tasa-arvoinen ja arvostettu jäsen yhteisöissä, joihin hän kuuluu. Etsivän nuorisotyön tarjoama tuki on nuorelle vapaaehtoista.

Vuonna 2018 Itä-Suomen etsivät nuorisotyöntekijät työskentelivät henkilökohtaisella tasolla 2 631 nuoren kanssa. Lisää tilastoja etsivästä nuorisotyöstä alueittain löytyy osoitteesta nuorisotilastot.fi.

Itä-Suomen alueella avustusta saaneet organisaatiot (pdf).

Lisätietoja:
ylitarkastaja Kirsi Autio, p. 0295 016 514
etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen AVI


Päivitetty