Pressmeddelanden 2019

Här på den här sidan listar regionförvaltningsverket pressmeddelanden 2019. De som gäller en viss region syns när man väljer region genom att trycka på Välj område upp till höger på sidan.

Pressmeddelanden 2019

Chattboten Aldo hjälper vid ansökan om alkoholtillstånd

Efter ändringarna i alkohollagen har kunderna behövt alltmer rådgivning då de ansöker om alkoholtillstånd. Hjälp fås av en chattbot som öppnas på regionförvaltningsverkets webbplats. Den ger effektivt kundservice dygnet runt. Chattboten är skapad utifrån vanliga frågor om alkoholtillstånd. 

Aldo hjälper att hitta rätt blanketter

Chattboten heter Aldo. Namnet kommer från orden "alkoholilupien digitaalinen ohjaus" (digital styrning av alkoholtillstånd). Aldo har i uppgift att styra kunden direkt till de blanketter eller informationskällor kunden behöver och att berätta vart de ifyllda blanketterna och bilagorna ska skickas. Aldo utvecklas kontinuerligt för att tillgodose kundernas behov. Det är fråga om ett försök som genomförs av regionförvaltningsverkenas utvecklingsprojekt för kundinriktad verksamhet (ATOMI). Försökets resultat utvärderas under hösten.

Aldos namn har även uppkommit efter en förtjusande lagottopojke. Hunden Aldo följer nämligen sin mattes tjänstemannakarriär på regionförvaltningsverkens AVISTA-blogg.

Du hittar Aldo på framsidan på regionförvaltningsverkets webbplats www.rfv.fi via bannern under bilden. Aldos direkta adress är https://www.avi.fi/sv/web/avi/aldo 

En chattbot är i dag en kundservicekanal som används av många myndigheter.  En chatbott är ett datorprogram som är programmerat att konversera med människor och hjälpa till i kundservicen.

Ytterligare uppgifter:

Helena Pulkkinen, projektplanerare, tfn 0295 016 503, helena.pulkkinen(at)avi.fi

Tuomo Wallen, överinspektör, tfn 0295 016 862, tuomo.wallen(at)avi.fi


Uppdaterad