Pressmeddelanden 2020

Här på den här sidan listar regionförvaltningsverket pressmeddelanden 2020. De som gäller en viss region syns när man väljer region genom att trycka på Välj område upp till höger på sidan.

Pressmeddelanden 2020

AVI Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta - virusturvallisesti päättäjäis- ja avajaisjuhliin (Pohjois-Suomi)

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Pasi Ryynäsen johdolla tänään 26.5.2020 verkkokokoukseen ja päivitti tilannekuvan koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista alueellaan. Ensi viikonlopun päättäjäis- ja avajaisjuhliin sekä vilkastuvaan kotimaan matkailuun toivotaan vastuullisuutta jokaiselta.

COVID-19 virusta esiintyy vielä Suomessa ja se jyllää lähialueillamme ja maailmalla. Tartuntatautilain nojalla yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty toukokuun loppuun saakka ja kesäkuun alusta sallittuja ovat alle 50 hengen kokoontumiset. Erityisjärjestelyin alle 500 hengen yleisötilaisuudet ovat sallittuja 1.6.2020 alkaen, mikäli järjestäjä pystyy rajamaan väkimäärän, turvaetäisyydet heidän välillään ja noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaisemia hygienia- ja tiedotusohjeita. Ravintoloiden avaamiseen liittyvistä lakimuutoksista päättää eduskunta lähipäivinä, jonka jälkeen viranomaiset antavat määräykset ravintoloille.

Pohjois-Suomen matkailuelinkeino on aloittanut kotimaan matkailun markkinoinnin ja ala odottaa erittäin vilkasta kesää erityisesti mökki-, luonto- ja karavaanarikohteissa. Valmiustoimikunta toivoo, että majoitusala on arvioinut vaarat ja riskit ja tuottaa palvelut virusturvallisesti COVID-19 pandemian edellyttämällä huolellisuudella. Tänä kesänä on mahdollisuus toteuttaa unelmat kesämatkailussa kotimaassa, kun ulkomaille ei ole turvallista matkustaa.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta muistuttaa kuitenkin, että kytevässä COVID-19 pandemiavaaran tilanteessa riskit on aina arvioitava. Viranomaiset muistuttavat yritysten ja tapahtuman järjestäjien vastuista työntekijöidensä altistumisesta biologisille tekijöille.

Kokoontumisrajoitusten muuttuessa ei henkilökohtaisessa toiminnassa ole varaa hölläämiseen ja herpaantumiseen viruksen leviämisen ehkäisemisessä vielä pitkään aikaan.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Terttu Savolainen, ylijohtaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 050 583 9912, terttu.savolainen@avi.fi

Varapuheenjohtaja Pasi Ryynänen, johtaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, pelastustoimi ja varautuminen vastuualue, +358 295 017 555, pasi.ryynanen@avi.fi

Linkki UKK-vastauksiin:

Lue vastauksia yleisiin kysymyksiin koronasta aluehallintoviraston verkkosivuilta, UKK - Koronavirus COVID-19, http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset


Uppdaterad