Alkoholijuomien hankinta anniskeluun

Anniskelupaikassa saadaan myydä ja nauttia vain sinne laillisesti toimitettua alkoholijuomaa. Alkoholijuomat on aina ostettava anniskelua varten anniskelupaikan lupanumerolle. Laillisesti alkoholijuomat hankitaan luvan saaneelta alkoholijuomien valmistajalta, tukkumyyjältä tai vähittäismyyjältä. Luvanhaltija voi myös tuoda maahan alkoholijuomat anniskelua varten.

Jos anniskelupaikassa tai sen yhteydessä myydään muuta kuin laillisesti sinne toimitettua alkoholijuomaa, luvanhaltija tai anniskelupaikassa toimessa oleva voidaan tuomita rangaistukseen luvattomasta alkoholipitoisen aineen myynnistä.

Asiakkaan omien alkoholijuomien tarjoilu ja nauttiminen anniskelupaikassa on aina kiellettyä. Ravintolassa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa, kuten häissä, ei ole sallittua nauttia esimerkiksi häämaljana asiakkaan ulkomailta tuomaa samppanjaa, vaan yksinomaan laillisesti anniskeluun hankittuja alkoholijuomia.

Luvanhaltija voi myös itse tuoda maahan alkoholijuomat anniskelua varten. Tällöin ennen maahantuonnin aloittamista tulee tehdä Valviralle maahantuonti-ilmoitus. Kaikki maahantuodut erät tulee ilmoittaa Valviralle. Maahantuodut erät tulee aina myös ilmoittaa Tulliin verotettavaksi.

Valviralta voi lisäksi hakea käyttölupaa ruoan valmistukseen tarkoitettua keittiöalkoholia varten. Keittiöalkoholin käyttö juomien tai juomasekoitusten valmistukseen on kiellettyä.

Päivitetty