Uutiset ja uutiskirjeet 2020

Osa aluehallintovirastoista (AVI) julkaisee uutisia ja uutiskirjeitä. Tälle sivulle on koottu vuoden 2020 aluhallintovirastojen uutiset ja uutiskirjeet. Alueelliset uutiset ja uutiskirjeet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Näytetään tulokset 1 - 20 / 29
Merkintöjä per sivu 20
of 2

Tietoa alueelta

Yritys voi hakea ympäristöluvat nyt Luvat ja valvonta -palvelussa

Usean viranomaisen yhteinen Luvat ja valvonta -verkkopalvelu on tarkoitettu yrityksille, joiden hankkeisiin liittyy useita lupahakemuksia. Palvelussa voi hakea myös aluehallinnon ympäristölupia. Yksityishenkilöt eivät voi hakea ympäristölupaa Luvat ja valvonta -palvelusta, vaan he käyttävät aluehallinnon sähköistä ympäristöasioiden lupapalvelua.

Siirry Luvat ja valvonta -palveluun

Luvat ja valvonta -palvelussa täytät hanketta koskevat yhteiset tiedot vain kerran

Jos asioit yrityksen puolesta ja hankkeeseesi liittyy useita lupia, käytä siis Luvat ja valvonta -palvelua. Ympäristölupa-asiointi löytyy palvelun Teollisuuslaitoksen palvelukokonaisuus -osiosta.

  • Luvat ja valvonta -palvelussa voit täyttää hankkeen yhteisiä tietoja kerralla useammalle lupahakemukselle.
  • Voit seurata eri lupien käsittelyn etenemistä keskitetysti ja keskustella viranomaisten kanssa jo ennen lupahakemuksen vireilletuloa.
  • Voit laittaa eri lupahakemuksia vireille eri aikaan ja lisätä hankkeelle uusia lupahakemuksia.

Ympäristölupahakemuksen käsittelemiseksi tarvitaan yhteisten tietojen lisäksi tietoja hankkeen vaikutuksista ympäristöön. Nämä tiedot annat aluehallinnon ympäristöasioiden lupapalvelussa, johon siirryt helposti Luvat ja valvonta -palvelusta. Kun siirryt ympäristöasioiden lupapalveluun, Luvat ja valvonta -palvelussa täyttämäsi hankkeen yhteiset tiedot välitetään hakemuksellesi. Ympäristöasioiden lupapalvelu välittää käsittelyn etenemisestä tietoja Luvat ja valvonta -palveluun.

Aloita asiointi Luvat ja valvonta -palvelussa

Huomioi, että et voi vaihtaa asiointia Luvat ja valvonta -palveluun, jos olet aloittanut hakemuksen teon aluehallinnon sähköisessä ympäristöasioiden lupapalvelussa. Aloita siis aina asiointisi suoraan Luvat ja valvonta -palvelussa, jos asioit yrityksen puolesta ja hankkeeseen kuuluu useita lupia.

Luvat ja valvonta -palvelussa selvität myös lupatarpeesi - ilman kirjautumista

Jos et tiedä, mitä lupia hankkeessasi tarvitaan, voit hyödyntää Luvat ja valvonta -palvelun työkalua. Työkalu selvittää, mitä lupia sinun täytyy hakea, kun vastaat tilannettasi kartoittaviin kysymyksiin. Tarvitsemasi luvat voit selvittää ilman palveluun kirjautumista.

Lisätietoa Luvat ja valvonta -palvelusta

Luvat ja valvonta -palvelu otettiin käyttöön 1.9.2020. Se on työ- ja elinkeinoministeriön johtama kärkihanke, jonka tavoitteena on sujuvoittaa sähköistä asiointia viranomaisten kanssa. Tällä hetkellä palvelussa voi hakea aluehallinnon ympäristölupia ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) lupia.

Katso myös työ- ja elinkeinoministeriön tuottama palvelun esittelyvideo

Luvat ja valvonta -palvelu on toistaiseksi vain suomeksi. Ruotsinkielinen versio on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2021 alussa.

Siirry Luvat ja valvonta -palveluun


Päivitetty