Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2020

Miten julkisista tiloista tehdään terveempiä? Terveet tilat -aluetilaisuus Helsingissä 11.3.

Etelä-Suomi

Millainen on sisäilmastoltaan terve tila? Miten viranomaiset ja eri järjestöt voivat yhdistää voimansa tilojen kehittämisessä?

Tervetuloa Terveet tilat 2028 -ohjelman alueelliseen työpajatilaisuuteen Helsinkiin, Triplaan keskiviikkona 11.3. Tilaisuuksien aamupäivän osuus koostuu eri näkökulmia esittelevistä tietoiskumaisista alustuksista, ja työpajaosuus on iltapäivällä.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan aamupäivän osuutta Sokos Hotel Triplassa 11.3. klo 9-11.30. Aamupäivän osuuden päätteeksi on mahdollista haastatella valtioneuvoston kansliasta hankejohtaja Katja Outista ja sosiaali- ja terveysministeriöstä neuvotteleva virkamies Vesa Pekkolaa klo 11.30-12. Outinen toimii Terveet tilat 2028 -ohjelman hankejohtajana ja Pekkola sosiaali- ja terveysministeriön edustajana ohjelman sihteeristössä.

Terveet tilat 2028 -ohjelman tavoitteena on tervehdyttää julkiset rakennukset ja tehostaa sisäilmasta oireilevien hoitoa ja kuntoutusta. Kymmenvuotisen ohjelmakauden aikana vakiinnutetaan kiinteistönhoitoon ennaltaehkäisevä toimintatapa, jossa rakennusten kunto, sopivuus käyttötarkoitukseensa ja käyttäjien kokemukset tarkistetaan ja arvioidaan säännöllisesti.

Ohjelman yhtenä tavoitteena on Terveet tilat -toimintamallin kehittäminen yhteistyössä kuntien ja aluehallintovirastojen kanssa. Muodostuvan toimintamallin avulla halutaan edistää rakennusten terveyttä ja turvallisuutta sekä käyttäjien tyytyväisyyttä.

Toimintamallin kehittämiseksi järjestetään alueellisia työpajatilaisuuksia, joista 11.3. pidettävä on yksi. Tilaisuudet on suunnattu kuntien päättäjille, viranhaltijoille ja työntekijöille, jotka kohtaavat työssään sisäilmaan liittyviä teemoja ja ongelmia esimerkiksi kiinteistöjen ylläpidossa, opetustoimessa, ympäristöterveydenhuollossa tai työsuojelussa.

Ohjelma:

8.30 Aamukahvit ja ilmoittautuminen

9.00 Aluehallintoviraston puheenvuoro, Merja Ekqvist, ylijohtaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

9.15 Terveet Tilat 2028 -ohjelman tervehdys

9.30-11.30 Alustukset

  • Työsuojeluviranomaisen rooli ja eri toimijoiden vastuut sisäilmakysymyksissä työpaikoilla, Sirkku Lehtimäki, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
  • Yhdessä lapsen puolella – rakentava yhteistyö kodin ja koulun välillä, Ulla Siimes, Suomen vanhempainliitto
  • Sisäilma-asiat hallintaan hyvällä yhteistyöllä – kokemuksia Porvoosta, Jaakko Jalonen, hallituksen puheenjohtaja ja Marko Liljeström, Porvoon sisäilmayhteistyöryhmä
  • Viestintä sisäilma-asioissa – Helsingin kaupungin kokemuksia, Anna Saarinen, Anni Turunen ja Petra Heinola, Helsingin kaupunki
  • Huollon ja ylläpidon seuranta ja kehittäminen, Taneli Kalliokoski, Espoon kaupunki

Lisätietoa Terveet tilat 2028 -ohjelmasta; Twitter: @TerveetTilat

Lisätietoja

Tilaisuuden sisällöstä:
ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja Tomi Kekki, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
p. 0295 016 117, etunimi.sukunimi@avi.fi

hankejohtaja Katja Outinen, valtioneuvoston kanslia
p. 0295 161 156, etunimi.sukunimi@vnk.fi

neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola, sosiaali- ja terveysministeriö
p. 0295 163 282, etunimi.sukunimi@stm.fi

Median mahdolliset ennakkotiedustelut/ilmoittautumiset:
alueellinen viestintäpäällikkö Johanna Koskela, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
p. 0295 016 131, etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty