Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

TIEDOTE 28.10.2020

Aluehallintovirasto sulki ravintolan Keski-Suomessa kahdeksi viikoksi  tartuntatautilain aukiolorajoituksen rikkomuksen vuoksi (Länsi- ja Sisä-Suomi)

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt ravintola Leivon Pubin suljettavaksi kahden viikon määräajaksi tartuntatautilain aukiolorajoituksen rikkomuksen vuoksi Leivonmäellä Joutsassa.

Aluehallintoviraston saaman tiedon mukaan ravitsemusliike oli auki vielä vähän ennen klo 02.30, vaikka koronarajoituksien vuoksi baarin olisi pitänyt sulkeutua kello 1.00.

Rikkomus tuli ilmi poliisin aluehallintovirastolle toimittamasta tiedosta, joka koski hälytystehtävää sunnuntaina 25.10.2020 aamuyöllä noin klo 02.30 Leivon Pubiin. Hätäkeskus oli antanut poliisille tehtävän baarissa olevasta kahakasta klo 02.27. Hetkeä myöhemmin poliisi sai baarin omistajalta tietää, että vielä silloinkin baarissa oli asiakkaita sisällä.

Päätöksessään aluehallintovirasto on antanut toiminnanharjoittajalle määräyksen tartuntatautilain 58 b §:n perusteella. Määräyksen mukaan ravitsemistoiminta on välittömästi keskeytettävä ja liike on pidettävä suljettuna ravitsemistoiminnan asiakkailta 28.10. - 11.11.2020.

Toiminnanharjoittajan tulee vastaisuudessa huolehtia siitä, että tartuntatautilain perusteella annettuja ravitsemisliikkeiden anniskelu- ja aukiolorajoituksia ja muita määräyksiä noudatetaan.

 

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Kari Lehtonen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, kari.lehtonen@avi.fi p. 02 9501 8794


Päivitetty