Alueellinen maanpuolustuskurssi alkaa 27.11. Tuusulassa:
Teemana yhteiskunnan kokonaisturvallisuus

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Panssariprikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen avainhenkilöille. Osallistujat Tuusulassa maanantaina 27.11.2017 alkavalle kurssille tulevat Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilta. Kurssin johtajina toimivat ylijohtaja Minna Karhunen ja Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Posti.

Viiden kurssipäivän aikana käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Luentojen ja ryhmätöiden ohella kurssilaisten ohjelmaan kuuluvat tutustumiskäynnit Kanta-Hämeen pelastuslaitokseen sekä Panssariprikaatiin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella pidetään viiden päivän mittaisia kursseja tänä vuonna kuusi, joista yksi puolustusvoimien Hämeen aluetoimiston vastuualueella. Vastaavia alueellisia maanpuolustuskursseja järjestetään kaikkien aluehallintovirastojen toimialueilla.

*************************************************************************************************
Etelä-Suomen CXXIX alueellisen maanpuolustuskurssin avaustilaisuus on maanantaina 27.11. klo 9.00 Puolustusvoimien kurssikeskuksessa Tuusulassa. Ylijohtaja Minna Karhunen ja Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Posti pitävät avauspuheenvuorot.

Puolustusvoimien kurssikeskus sijaitsee osoitteessa Rantatie 66, Tuusula. Paikalla on kahvitarjoilu klo 8.30 - 8.55.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen!

*************************************************************************************************

Mikä on alueellinen maanpuolustuskurssi?

Alueellisilla maanpuolustuskursseilla annetaan yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiudesta. Opetuksessa keskitytään alue- ja paikallistason varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa, suuronnettomuuksissa sekä sotilaallisissa uhkatilanteissa. Elintärkeiden toimintojen osa-alueina käsitellään erityisesti sisäistä turvallisuutta, väestön toimintakykyä ja palveluita, henkistä kriisinkestävyyttä, puolustuskykyä sekä talouden, infrastruktuurin ja huoltovarmuuden toimivuutta.

Omalta osaltaan alueelliset maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten sekä häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa keskeisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden ja heidän edustamiensa yhteisöjen yhteistoimintaa.

Opetuksen kohderyhminä ovat johtavissa asemissa olevat sekä varautumisen ja toiminnan kannalta keskeisissä tehtävissä toimivat henkilöt. Kutsu perustuu yleensä työnantajan tai yhteisön esitykseen.
 

Lisätietoja:
apulaisjohtaja Tommi Laurinen, p. 0295 016 144
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI


Updated
Print Print
Share